Cens de locals buits, ajuts i una moneda local, estratègies de Movem per avivar el comerç de barri

Categories General

El comerç de proximitat ha centrat l’acte de campanya electoral de Movem Martorell d’aquest diumenge a la plaça Onze de Setembre. La formació ha proposat tenir un control dels locals comercials buits, impulsar subvencions per reactivar el petit comerç, crear una moneda local i potenciar la venda online a la botiga de barri. Hi ha intervingut la candidata Laura Ruiz, el número 3 de la llista, Sergio Rodríguez, i la número 12 Glòria Cruz.

“D’aquí a quatre anys ja estan anunciant que una de les grans inauguracions de l’actual equip de govern seria la remodelació del Mercat Municipal. Ens plategen un mercat on el llop estarà cuidant les gallines, ja que una planta sencera serà de Lidl. Si aquesta gran superfície finança el Mercat Municipal alguna cosa traurà a canvi i perdran els paradistes. Si guanya el model de política estètica de Xavier Fonollosa inaugurarem un nou mercat que serà un centre comercial, on Lidl farà el gran negoci i els paradistes tindran dificultats per competir amb els preus”, ha afirmat Laura Ruiz.

Laura Ruiz, candidata Movem Martorell

La número 1 de Movem ha afegit que “el 28 de maig és un referèndum on ens hem de preguntar què exigim a la política”. “Si la candidatura de Junts per Martorell no treu majoria absoluta, a nosaltres no ens trucaran per pactar, però si ens truquen, no facilitarem el govern a ningú que no es comprometi a cuidar les coses que veritablement importen, que no atengui la taxa d’atur o com està el comerç a determinats barris, com per exemple a Can Carreres, on no tenen ni un forn de pa”.

Sergio Rodríguez, número 3 de la llista, ha explicat que cal “mirar si els locals buits que hi ha es poden rellogar i ajudat amb subvencions. S’està afavorint a les grans superfícies, com és el cas de Lidl al Mercat Municipal, però és necessari fomentar que el comerç local es mogui i s’activi, perquè això generi més llocs de treball i un consum de proximitat. Que els petits autònoms puguin tirar endavant i crear economia circular”.

Una de les propostes de Movem és “subvencionar la compra de productes frescos i crear una moneda local perquè es reinverteixi en el mateix municipi. Que funcionin els nostres barris i no siguin barris morts o tancats”. “Potenciar la venda online i que els comerços puguin oferir els seus productes per Internet. Això es pot aconseguir si cuidem allò que importa”, ha remarcat.

Sergio Rodríguez, número 3 Movem Martorell

“El comerç de proximitat és cultura, és filosofia, poesia social. Poca broma. Les societats europees modernes doten econòmicament el comerç de proximitat”, ha expressat Glòria Cruz. “És molt important, és cohesió social. Quan canviem de domicili el primer que fem és baixar a comprar el pa i sentir-nos part d’un tot. És una manera de conèixer un país, de conèixer un barri”. “Pensar en el comerç petit no és pensar en petit, tot el contrari, és pensar en futur”.

Glòria Cruz, número 12 Movem Martorell

Sobre la candidata, Cruz ha lamentat que Laura Ruiz “no ha tingut presencia als mitjans de comunicació del poble. Per poc que haguéssiu vist la punta de l’iceberg d’aquesta dona hauríeu vist que l’interessa la lluita per tothom, que li sap greu quan un govern fa malament les coses, que és terriblement empàtica, que cuida allò que l’importa. Si la veiéssiu a l’agrupació, és una dona que sap treure dels altres, que aglutina les persones. Parla bé perquè pensa bé, i a més és bona persona”.

Aprofitant que l’acte s’ha fet a la plaça Onze de Setembre, remodelada íntegrament l’any 2015, l’alcaldable Ruiz ha asseverat que “podria ser la plaça de Pere Teixiné, o la rambla de Pep Ventura o el barri de La Sínia, tot és idèntic. No hi ha res que identifiqui aquesta plaça que em va veure créixer. Aquesta obsessió per la uniformitat és difícil de processar”.

“Quan els anys 80 aquesta democràcia començava a caminar, us vau deixar la pell per exigir barris dignes, segurs, nets, equipaments públics de qualitat i suficients, no perquè us portessin flors a casa cada dos per tres o perquè us convidessin a dinar. Per què ho hem perdut això? Per què ara ens conformem amb la superficialitat sense atendre els problemes d’arrel? Per què ens quedem amb l’estètica?”, ha tancat.

Laura Ruiz, candidata Movem Martorell

La formació Movem Martorell té previst celebrar el seu acte final de campanya el proper 26 de maig amb un sopar a Ca n’Oliveres.

Font: Cens de locals buits, ajuts i una moneda local, estratègies de Movem per avivar el comerç de barri