‘Cocina comida real’, un llibre amb consells i receptes de cuina sanes

Categories General

La plataforma martorelldigital.cat ha presentat aquest dijous a la tarda el llibre Cocina comida real  escrit per Carlos Ríos i David Guibert. Es tracta d’un llibre sobre consells alimentaris i culinaris i receptes que s’adapten al corrent realfooder, que propugna una alimentació sana i que elimini els productes ultraprocessats. El xef basc David Guibert ha explicat, en línia, com va sorgir la idea del llibre i els seus continguts.

Cocina comida real promou el retorn als ingredients bàsics i primaris -verdures, hortalisses, fruits secs i llegums- per a que esdevinguin la meitat de la compra i siguin protagonistes diaris de la dieta. El llibre recomana també que la resta d’aliments -els d’origen animal, els cereals integrals i els tubercles, que aporten la proteïna, els greixos i els carbohidrats que donen energia a l’organisme- es combinin setmanalment. Tant uns com altres, cal regar-los d’oli d’oliva verge -greix saludable-, saboritzar-los amb espècies i acompanyar-los de líquids com el te, el cafè o begudes vegetals.

“La idea és aportar receptes senzilles, per a tots els nivells d’habilitat, que no portin molt de temps i amb ingredients fàcils de trobar”, comenta Guibert, referint-se a l’obra.

David Guibert, coautor de ‘Cocina comida real’

Guibert és actualment xef i es dedica a l’ensenyament culinari. En un moment de la seva vida va decidir canviar els estudis de psicologia per la seva gran afició, la cuina, i va començar a treballar en restaurants. A través de les xarxes va interactuar amb Carlos Ríos, dietista i nutricionista impulsor del realfooding i autor de Come comida real. I del contacte va sorgir aquest llibre, en el que Ríos aporta la part de consells de nutrició, i Guibert, les receptes, fins a un centenar. L’element prioritari és, per Guibert, les verdures. Ell mateix respon a la pregunta de per què solen ser tant menystingudes a moltes llars:

David Guibert, coautor de ‘Cocina comida real’

El mateix passa amb les llegums. I a Cocida comida real “s’intenten introduir de manera més senzilla. per exemple: en una recepta d’estofat de llenties molt senzilla, o bé hamburgueses de llegum i soia texturitzada”. per Guibert, la idea és “que les receptes siguin com les de l’àvia, però amb un toc més actual per a que sigui més atractiu per a lahttps://youtu.be/zr9X7x87ObQhttps://youtu.be/zr9X7x87ObQ gent jove”.

David Guibert, coautor de ‘Cocina comida real’

En total, un centenar de receptes que segueixen tècniques variades i que combinen elements principals amb salses i acompanyaments variats. El xef comenta que “les que han tingut molt d’èxit són , per exemple, la de mendonguilles de soia texturitzada, l’hamburguesa de pèsol, shitake i alga nori o les cuixes de pollastre al forn amb patates panadera. Una recepta en la que, a més, el forn treballa per nosaltres i enllestim en molt poc temps”.

David Guibert, coautor de ‘Cocina comida real’

El xef espera que el llibre serveixi per “animar la gent a posar en pràctica alguna d’aquestes receptes”. De moment, ha rebut vàries interaccions “de mares que envien encantades les fotos dels seus fills adolescents preparant el menjar a partir de les receptes del llibre”. Una base important, ja que per al xef, “si aprens a cuinar, t’ho emportes per tota la vida, ja que ho has de fer tres cops al dia. I saber cuinar sa i d’una manera senzilla és molt important”.

Font: ‘Cocina comida real’, un llibre amb consells i receptes de cuina sanes