La vacunació a les persones majors de 80 anys comença demà a Martorell

Categories General

Aquest divendres comença a Martorell el procés de vacunació a casa de les persones majors de 80 anys. Primer s’administrarà a les persones amb alta dependència que requereixen d’atenció domiciliària i, seguidament, la resta d’aquest col·lectiu vulnerable, ja sigui al seu domicili o desplaçant-se al Centre d’Atenció Primària (CAP), en cas que sigui possible. El personal del CAP està contactant amb les persones que s’hagin de vacunar, o amb les seves famílies o cuidadors per concertar dia i hora.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que “ara mateix el procés de vacunació al nostre poble està en marxa amb diferents col·lectius precisament per administrar totes les vacunes que ens arriben a Martorell en el menor temps possible. Hem de ser àgils i no podem perdre ni un minut per assolir la immunitat que ens permetrà acabar amb aquest virus”.

A la Biblioteca Martorell s’està vacunant el personal essencial, d’emergències i professionals sanitaris de centres privats. També s’està administrant la vacuna als mestres dels diferents centres docents de casa nostra.

“Cal agilitzar l’arribada de les vacunes perquè l’equip d’Atenció Primària de Martorell, que està fent una gran feina, puguin desplegar tot el potencial per vacunar massivament als veïns i veïnes del nostre poble”, ha insistit Fonollosa.

La previsió del Departament de Salut , ha avançat l’alcalde, és que si arriben les dosis previstes de les diferents vacunes (Pfizer, Moderna i AstraZeneca) es podria tenir vacunada la població més gran i vulnerable a finals d’abril per començar a principis de maig la vacunació general. A més, si la Unió Europea aprova aviat els prototips de vacuna de Janssen i Novavax es podria avançar el calendari.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa a les dades concretes de la pandèmia, avui hi ha sis pacients, cinc de fora i un del poble, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha tres persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 16 persones ingressades amb positiu, sis d’elles de Martorell. I tenim 69 veïns i veïnes positius confinats al seu domicili.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és avui la més baixa des de que tenim registres: és de 0,32 i el risc de contagi és Mitjà. Seguim sense cap grup escolar afectat per algun cas positiu del virus, segons les dades del Departament d’Educació. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

Font: La vacunació a les persones majors de 80 anys comença demà a Martorell