#ContagiaOptimisme, un concurs per estimular la creativitat dels més joves i contagiar optimisme

Categories General

Sota el hashtag #ContagiaOptimisme, la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb la qual l’Ajuntament de Martorell hi té conveni, i el BBVA impulsen un concurs adreçat a infants i adolescents de 6 a 16 anys, amb la finalitat d’estimular-los en la creativitat, mitjançant l’expressió artística, i fomentar els valors humans, la solidaritat i la sensibilitat vers la situació de confinament que es viu al país.

Aquest concurs, que pretén combinar tres elements: cultura, creativitat i solidaritat, neix en un moment en què bona part de l’activitat cultural de la FACC s’ha vist ajornada per als propers mesos.

Fins al 4 de maig, es pot enregistrar i enviar un vídeo de màxim un minut que de forma original mostri un missatge (parlat, editat o creat) que contagiï optimisme o convidi a la reflexió.

Per a la seva elaboració, es pot fer servir qualsevol llenguatge o expressió artística.

Per participar-hi, cal entrar a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes (www.fcaixescatalanes.cat ), omplir el formulari que apareix a l’apartat Inscripció del Concurs, i adjuntar el vídeo en format .mov o .mp4.

Premis

Els premis s’atorgaran per franges d’edat: de 6 a 9 anys, de 10 a 12 i de 13 a 16 anys. Hi haurà 5 premis per categoria d’edat. Es repartiran 15 premis a triar entre diverses propostes culturals, valorades en 100 euros cadascuna, que poden anar des d’un lot de llibres a entrades per a concerts o obres de teatre.

L’organització es posarà en contacte amb cada premiat/da a partir del dia 8 de maig i se li comunicarà individualment. Els vídeos guanyadors es difondran a través de la pàgina web i xarxes socials de la FACC.

El jurat i valoració de candidatures

El jurat està format per professionals amb experiència en pedagogia, arts escèniques i plàstiques, audiovisuals i musicals: Júlia Prunés, formadora i escriptora especialitzada en Salut i Educació emocional, autora dels contes del Concurs BBVA de Dibuix Escolar; Joan Roura, director i actor, i director del Premi BBVA de Teatre; Artur Álvarez, realitzador i productor audiovisual i Berta Baliarda, representant de la FACC i músic.

Entre els criteris de valoració de les candidatures es tindran en compte l’originalitat, la innovació i el missatge reflectit al treball realitzat. També es valorarà la interpretació artística o actuació musical, el guió, el muntatge audiovisual i l’escenografia.

Font: #ContagiaOptimisme, un concurs per estimular la creativitat dels més joves i contagiar optimisme