Desenes d’empreses i persones anònimes s’ofereixen per donar material d’ús sanitari

Categories General

La resposta dels martorellencs a la crida per donar material d’ús sanitari està fent efecte. En menys de 24 hores hi ha hagut desenes d’oferiments d’empreses i persones anònimes. Gràcies a la solidaritat del poble i les seves empreses s’han rebut més de 3000 mascaretes. El Departament de Salut té previst enviar més material entre demà i dissabte.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha expressat, a través de les seves xarxes socials la seva satisfacció i orgull per “la immensa humanitat i solidaritat dels martorellencs i martorellenques”. “Ahir vam fer una crida per pal·liar la falta de material sanitari dels dos hospitals de Martorell, el Sant Joan de Déu i el Sagrat Cor, i de les residències de gent gran, i la resposta ha estat increïble”. “Gràcies infinites a tothom per aquesta ajuda que ja està arribant als centres i que també estem coordinant des de l’Ajuntament per fer-los-hi arribar”.

Fonollosa també ha assegurat que el Departament de Salut ha respost la petició de l’Ajuntament i, entre demà i dissabte, està previst rebre més material. En paral·lel, l’Ajuntament està organitzant un operatiu amb la professora de l’Escola de Costura i un grup de voluntaris per cosir mascaretes amb material subministrat per una empresa de Rubí que s’homologarà seguint els protocols sanitaris.

81 afectats per coronavirus a Martorell

Aquest dijous hi ha hagut dues morts més a l’Hospital Sant Joan de Deu de persones d’edat avançada, de fora de Martorell. A l’Hospital hi ha 67 infectats per coronavirus, dels quals 39 són personal sanitari i 28 són pacients ingressats amb positiu (set dels quals de Martorell). A aquests 67 de l’hospital cal sumar els 14 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu. En total 81 persones infectades de coronavirus de les quals 21 són de Martorell.

“Seguim en una fase ascendent del coronavirus i no ens podem rendir, ni molt menys desanimar. El que cal és seguir a casa i fer tot allò que puguem per ajudar quan calgui i de la manera més coordinada possible. Des de l’Ajuntament, seguim garantint els serveis bàsics, i una altra de les missions més importants que tenim és impulsar i coordinar totes les actuacions perquè el poble funcioni i l’atenció i la solidaritat arribin allà on es necessita i en el moment adequat”.

“Hem de fer entre tots que la corba del contagi baixi i invertir la tendència. Arribarà el moment que començarà a girar cap avall, que és el que tots desitgem, però perquè això passi el més important és seguir fent les coses bé perquè aviat aquest episodi sigui història”, ha incidit.

Els serveis bàsics de desinfecció de contenidors i carrers “està funcionant molt bé i la Policia Local vetlla perquè tothom conegui i respecti les mesures dictades per contenir el virus a l’espai públic al carrer, en persona, i amb megafonia”.

Font: Desenes d’empreses i persones anònimes s’ofereixen per donar material d’ús sanitari