Dones que alcen la veu. Paula Ortega Madarieta – 28 anys

Categories General

Nascuda a Martorell de pares filipins. De fet, té la doble nacionalitat, que li ha obert portes. Sempre va mostrar interès per la moda i als 16 anys va ser la seva primera gran participació en un concurs de bellesa. Mai ha sortit del tot d’aquest món, però a èpoques se n’ha allunyat. “Sempre hi ha una noia més alta i més prima”, assegura. I al final, passa factura.

Paral·lelament, va estudiar un cicle superior de Laboratori i, més tard, la carrera d’Infermeria. Quan va acabar-la, va marxar a Filipines, a provar sort amb els certàmens de bellesa, que allà son gairebé un esport nacional. L’inconvenient va ser l’arribada de la pandèmia. Es va trobar lluny de la seva família, amb una feina que no li agradava i sense poder desenvolupar la que volia: el concurs de Miss Univers.

Al final es va dur a terme, però la seva salut mental estava molt deteriorada. Li van diagnosticar depressió. Va tornar a casa, a Martorell. Va començar a treballar a l’Hospital Psiquiàtric i, en contra del que podria semblar, va ser un impuls veure que des de la seva posició podia ajudar els pacients. “Em va omplir molt com a persona”, diu amb un somriure.

Al juliol del 2022 va guanyar el concurs de Miss Univers Catalunya i ha aprofitat la visibilitat que li ha donat per posar sobre la taula la salut mental. Durant algun període va deixar els antidepressius, però ara hi ha tornat. Ho explica perquè cal trencar el tabú. Amb tot, ara treballa satisfeta com a infermera a l’Hospital del Mar.

Es defineix com una persona afectuosa, preocupada per la gent i disposada a ajudar qui sigui per fer-lo feliç.

Brinda per les persones que hi son i hi seran a la seva vida.

Font: Dones que alcen la veu. Paula Ortega Madarieta – 28 anys