El 4t Concurs Palet comptarà amb el Premi Espurnes Barroques, com a novetat

Categories General

La 4a edició del Concurs de Cant Josep Palet, organitzat per la Regidoria de Cultura i Joventuts Musicals de Martorell , comptarà amb una novetat, un premi vinculat al Festival Espurnes Barroques . El guanyador del guardó tindrà l’oportunitat d’actuar en el marc d’aquest esdeveniment musical de la Catalunya Central. El Concurs Palet s’adreça a joves talents, entre 18 i 35 anys, i tindrà lloc del 13 al 15 de març a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Les inscripcions són obertes fins el 8 de març.

El Concurs Palet repartirà tres premis principals i una desena d’especials. El primer constarà de 2.000 euros; una gira a la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya; una gira a la Red de Músicas de Juventudes Musicales de España; l’estrena d’una obra del compositor Albert Guinovart (Premi patrocinat per la Fundació Francesc Pujols) i un concert al cicle M’Clàssics de Martorell. El segon premi estarà dotat amb 1.000 euros i un concert al cicle M’Clàssics. I el tercer premi de 500 euros i un concert al cicle M’Clàssics.

Entre la desena de guardons especials destaca, com a novetat d’aquesta edició, el Premi Espurnes Barroques que, segons explica el president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, “és una de les darreres grans propostes en quant a festivals, que se celebra a la Catalunya Central. L’intèrpret que s’emporti el premi farà un concert dins la programació d’aquest festival”.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

El Festival Espurnes Barroques se celebra durant quatre caps de setmana, a cavall entre els mesos de maig i juny. Consta de concerts, tallers, conferències, visites i activitats gastronòmiques a diversos municipis de les comarques del Solsonès, la Segarra, l’Anoia i el Bages. Els concerts són protagonitzats per primeres figures de la música barroca. Totes les seves propostes musicals tenen lloc a destacats enclavaments barrocs del territori (esglésies, places, claustres…) per tal de posar en valor aquest patrimoni i poder gaudir de la música barroca interpretada amb criteris històrics i en l’entorn més adient.

També com a premis especials, que s’han anat sumant en les darreres edicions, hi haurà el Premi Victoria de los Ángeles que atorgarà al guanyador la possibilitat de participar en les masterclass i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria. El Premi Museu de la Música al millor intèrpret de música amb criteris històrics rebrà un contracte per participar a la programació del Museu de la Música de Barcelona acompanyat per un dels instruments històrics del museu.

El Premi Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell oferirà un contracte per participar en una de les produccions de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell. El Premi Amics de l’Òpera de Sarrià serà un contracte per participar en una de les produccions dels Amics de l’Òpera de Sarrià. El Premi Espurnes Barroques contractarà el guanyador per actuar al Festival Espurnes Barroques. El Premi 7 Portes oferirà un concert al cicle Sopars Lírics del restaurant 7 Portes.

El Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga consistirà en un concert dins de la temporada M’Clàssics. Diplomes acreditatius rebran els participants que aconsegueixin alçar-se amb el Premi del públic, el Premi al millor intèrpret de música catalana i el Premi al millor intèrpret de bel canto italià.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

Els dies 13 i 14 de març tindrà lloc la Fase Preliminar del 4t Concurs Palet. Cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 15 minuts on haurà de cantar obligatòriament dues peces: un ària d’òpera; un ària a escollir entre oratori o lied. L’ària d’òpera pot ser també de sarsuela, ària de concert o opereta. L’ària d’oratori inclou gèneres com la Missa, el Motet, la Passió o la Cantata. Qui en comptes de cantar oratori prefereixi el lied, aquest gènere inclou la melodia i el lied clàssic, romàntic i modern.

La Fase Final serà el 15 de març i cada candidat farà una intervenció d’un màxim de 20 minuts on haurà de cantar obligatòriament tres peces: dos àries d’òpera; un ària a escollir entre oratori o lied (totes diferents de les cantades a la Fase Preliminar).

Aleix Palau afirma que el Concurs de Cant Josep Palet “està posicionat a nivell estatal” i que la gent “ja el coneix”. “Per Martorell, com a poble, crec és una experiència estimulant i positiva perquè ens dona l’oportunitat d’acollir gent de països diversos que venen a concursar, i això sempre és emocionant i gratificant”.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

El jurat de la Fase Preliminar estarà format per Dolors Aldea, soprano, Marc Busquets, director artístic del LIFE Victoria, Jordi Maddaleno, crític musical, i Marta Matheu, soprano. A la Fase Final, exerciran com a jurat Jaume Aragall, tenor, Roger Alier, crític musical, Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, Albert Guinovart, compositor, Mirna Lacambra, soprano i directora artística dels Amics de l’Òpera de Sabadell i Jordi Maddaleno com a secretari.

Inscripcions

Les inscripcions es poden fer fins el 8 de març a través del correu electrònic concurspalet@joventutsmusicals.cat. Els candidats hauran d’enviar la butlleta d’inscripció en línia, correctament emplenada i signada.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals Martorell

S’hi haurà d’adjuntar fotocòpia del DNI, targeta de resident, NIE o passaport. També una fotografia artística en format PDF, adreça de correu electrònic, breu historial amb els estudis que s’estan cursant o que s’han realitzat, guardons anteriors, activitat professional i resguard de pagament dels drets d’inscripció per import de 40 euros. El pagament serà mitjançant ingrés bancari o transferència. Consulteu les bases .

Font: El 4t Concurs Palet comptarà amb el Premi Espurnes Barroques, com a novetat