El Carnaval infantil desendreça la plaça de les Cultures amb una seixantena de participants

Categories General

Uns 60 infants han pres part aquest migdia en el Carnaval infantil 2022 que ha organitzat l’Esplai Guspira i que ha premiat les tres disfresses més originals i elaborades. Compresos entre els dos i els dotze anys, els nens i nenes martorellencs que s’han apuntat a la versió de diumenge del Carnestoltes han lluït les seves creacions pels barris de Buenos Aires i Camí Fondo acompanyats per monitors de l’esplai. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Andreu González, així com altres regidors de l’equip de govern, han fet entrega dels tres guardons.

La jornada ha començat a la plaça de les Cultures, on els participants han donat les seves dades i s’han sumat a la rua que ha passejat pel barri. Poc a poc, han anat omplint la plaça i han ballat al ritme del grup de música que ha fet escalfar motors. La rua ha començat aviat i els infants, acompanyats pels seus familiars, han passejat al ritme d’una carrossa que els ha guiat.

Passarel·la i premis

En l’arribada a la plaça de les Cultures els nens martorellencs han desfilat per la passarel·la per davant del jurat, que ha apuntat els aspirants a la millor disfressa, la millor actuació i la millor disfressa elaborada a mà. Per la plaça han desfilat súper herois, princeses, personatges de sèries de ficció i pel·lícules i després de veure’ls el jurat ha decidit els guanyadors.

La millor disfressa ha estat la que lluïa Izarde Plaza i que imitava Cleopatra. La seva preparació i la determinació en desfilar per la passarel·la, han explicat els seus pares, han estat els punts forts. Josep Plaza ha exposat que l’àvia de la nena va elaborar la disfressa, la seva mare, Elena Molina, ha confessat que “no ha tingut vergonya i ha volgut participar” i la mateixa Izarde somreïa explicant que mai abans havia rebut cap premi.

Josep Plaza, Elena Molins i Izarde Plaza

La disfressa millor elaborada, segons el jurat, ha estat la que lluïen les germanes Laia i Dafne Garcia, que vestien de sushi, el plat japonès, i que tenia tots els detalls d’aquest àpat. La seva mare, Mercedes Rodríguez, ha dit que van trobat aquesta idea i que durant l’elaboració “hem necessitat molta tela, hem tingut molta paciència i ens ha costat molt treball”.

Mercedes Rodríguez, Laia Garcia i Dafne Garcia

I qui ha convençut el jurat per la seva posada en escena ha estat Alma Cano, emulant un personatge d’ “Alícia al País de les Meravelles”. Amb confiança sobre la passarel·la, ha fet bones les seves classes d’interpretació amb una disfressa que, segons ha explicat la seva mare, Alícia Linares, “l’ha fet a la seva manera i l’hem de felicitar”.

Alicia Linares i Alma Cano

Totes les premiades han rebut el mateix guardó, l’Esplai Guspira ha volgut entregar la mateixa recompensa sense fer cap tipus de distinció. Aquesta celebració ha tancat el Carnaval 2022, que s’ha recuperat després de dos anys i que va suposar la darrera celebració del 2020 abans de l’esclat de la pandèmia.

 

 

 

Font: El Carnaval infantil desendreça la plaça de les Cultures amb una seixantena de participants