El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) de Martorell incrementarà el número d’hores d’atenció al públic en 2.336, fet que suposa un increment del 13%. Es tracta d’una addenda al conveni de col·laboració que, amb caràcter anual, estableixen el Departament de Drets Socials de la Generalitat i l’Ajuntament de Martorell per a la prestació del servei, i que ja té el vistiplau municipal.
Drets Socials havia acceptat la demanda de l’administració local d’ampliar aquest servei que assisteix a infants d’entre 0 i 6 anys d’edat amb dificultats o trastorns del desenvolupament o en risc de poder presentar-ne. Passarà d’oferir 17.544 hores a 19.879, mantenint el preu/hora en 34,82 euros. La mesura ja s’aplicarà durant aquest 2022.
“És una molt bona notícia, ja que suposa una millora de la qualitat del servei. Els darrers anys s’havia incrementat molt el número d’usuaris, mentre que el número d’hores d’atenció es mantenia”, destacava la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, durant el Ple Municipal del passat dilluns.
Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social
L’ampliació suposarà “una millora de la qualitat del servei i una baixada de la llista d’espera” -d’uns 48 infants del total de 600 que s’atenen anualment-, servirà “per ampliar la jornada de diversos professionals que hi treballen a temps parcial i per incorporar-hi “un professional més, que treballarà quasi a jornada sencera”, avança.
Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social
El CDIAP de Martorell el forma un equip interdisciplinari especialitzat en desenvolupament infantil. Fa tasques de prevenció, detecció, diagnòstic i tractament de manera conjunta amb les famílies, en coordinació amb altres serveis i professionals d’atenció a la infància. Actualment el formen una metgessa neuropediatra; quatre psicòlogues; dues fisioterapeutes; dues logopedes; una treballadora social i una auxiliar administrativa.
Dalmau recalca la importància de l’ampliació d’hores per l’abast territorial, ja que l’equipament atén a la nostra població i a Abrera, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes i Collbató. I afegeix que “és molt important l’atenció precoç en aquests primers anys de vida, perquè aborda possibles problemàtiques que, en edats més avançades, serien més difícils de tractar”.
Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social
El Ple Municipal de dilluns va aprovar, per unanimitat de les cinc forces polítiques, tirar endavant amb la sol·licitud a Drets Socials per acceptar l’ampliació d’hores del servei.
Font: El CDIAP ampliarà l’atenció precoç als infants més de dues mil hores anuals