El CEM proposa una visita virtual a la Farmàcia Bujons per les Jornades de Patrimoni

Categories General

Amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni , el Centre d’Estudis Martorellencs ens convida a fer una visita virtual a la Farmàcia Bujons , a través del web de l’entitat. Des de la interfície d’aquesta visita també es pot accedir a les visites virtuals als jaciments arqueològics de Santa Margarida i de Sant Genís de Rocafort.

El vicepresident del CEM, Alfred Mauri, explica que “hem fet una primera versió d’una visita virtual a la Farmàcia Bujons que fa referència a l’entorn extern immediat i et permet entrar a la primera part de l’equipament. Hi podreu reconèixer els elements més interessants que hi veuríeu si hi entréssiu en realitat. També es poden consultar informacions que hi ha als taulells o a les prestatgeries”.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

L’activitat “forma part del conjunt de visites virtuals que vam iniciar sobre els jaciments de Santa Margarida i de Sant Genís de Rocafort”. El CEM vol anar “actualitzant-les i enriquint-les, mica en mica, utilitzant tecnologies digitals i creant un repositori amb la reproducció d’objectes que constitueixen un museu virtual d’elements de patrimoni arqueològic de Martorell”.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM

L’equipament va obrir les seves portes el 1842 i va estar en funcionament fins el 1957, data en la qual va ser tancada sense que s’alterés posteriorment res del seu estat. Els darrers propietaris, Josep Anton Bujons i Maria Vivó, van voler que el Centre d’Estudis Martorellencs es fes càrrec de la conservació d’aquest patrimoni que a més de la farmàcia inclou un important fons arxivístic i bibliogràfic amb documents i llibres que abasten des de finals del segle XVII fins a mitjans del segle XX. Des de 1989 és la seu de l’entitat. L’espai de l’antiga botiga i rebotiga van ser restaurats el 1990 per l’Escola-Taller de l’Ajuntament de Martorell tenint especial cura per recuperar la imatge original.

Posteriorment, el CEM es va fer càrrec de la restauració i de la rehabilitació de les diverses estances de la planta baixa. El mal estat de la coberta va provocar l’ensorrament parcial de l’edifici el 2003, la qual cosa va comportar el seu tancament. L’abril de 2016, un cop finalitzades les obres de restauració realitzades per l’ajuntament de Martorell, actual propietari, l’espai s’ha recuperat com a seu del CEM i espai de dinamització dels Museus de Martorell.

Les Jornades Europees de Patrimoni es van celebrar els dies 8, 9 i 10 d’octubre per iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que té lloc, ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Estan considerades l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Aquest any, la festa major del patrimoni cultural és més especial que mai, ja que se celebren 30 anys d’organització de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya.

Font: El CEM proposa una visita virtual a la Farmàcia Bujons per les Jornades de Patrimoni