El Centre de Promoció Econòmica activa la 9a edició del programa ‘Ocupa’t Dones’

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell ha iniciat, amb una sessió informativa, el procés de selecció de les participants per a la 9a edició del programa ‘Ocupa’t Dones’, projecte de foment de la inserció laboral adreçat a dones en situació de reincorporació al mercat de treball, que combina accions d’orientació i formació.

Es tracta d’un dispositiu específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció, cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Projecte Treball als Barris.

El projecte va adreçat, de la mateixa manera que les edicions anteriors, a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Local d’Ocupació i a les oficines de treball, i empadronades preferentment al barri de La Vila de Martorell.

La nova edició del programa es va iniciar divendres, 18 de desembre, amb una sessió informativa a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner amb totes les mesures sanitàries de seguretat.

Aquest projecte, enguany de 10 mesos de durada, combina accions d’orientació i formació, tant transversal com professionalitzadora, amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies a mida de les participants.

En aquesta edició, entre totes les preinscripcions, es realitzarà la selecció de 40 dones per participar en el projecte, tenint en compte que durant els primers mesos les baixes que es produeixin es podran substituir amb noves incorporacions.

Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el procés que són: la relació amb una mateixa, la relació amb els/les altres, la reflexió sobre el treball (remunerat i no remunerat), l’autoconeixement (sobretot el coneixement de les pròpies competències), el coneixement de l’entorn i la seva forma de relacionar-s’hi, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.

El principal objectiu del programa és la millora de l’ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències professionals (tècniques, transversals i de base), que cada dona aconsegueixi dissenyar un nou recorregut i projecte personal que la condueixi a tornar a reincorporar-se al món laboral després d’haver recuperat la confiança en si mateixa i després d’haver augmentat el seu nivell de formació, havent realitzat les accions formatives ofertes i tenint clar com conciliar la seva vida personal, laboral i familiar.

Així mateix, és molt important que aquesta reincorporació laboral tingui continuïtat en el temps i redueixi els desequilibris entre homes i dones en el mercat de treball i donar suport a l’eliminació de la segregació en el treball (segregació horitzontal i segregació vertical).

Preinscripcions

Les dones interessades en participar poden fer la seva preinscripció, omplint el formulari online , a la pàgina web del Centre de Promoció Econòmica moliempresa.cat o de manera presencial al mateix Molí Fariner (camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01)

Inserció laboral del 75,5%

La 8a edició del programa ‘Ocupa’t Dones’ va finalitzar fa unes setmanes amb un percentatge d’inserció laboral del 75,5% de les seves participants donant pas a la nova edició, que es troba en fase inicial de selecció. Durant la 8a edició, 45 usuàries del Servei Local d’Ocupació de Martorell van tenir l’oportunitat de participar en el projecte aconseguint, 34 d’aquestes dones, un contracte laboral.

Font: El Centre de Promoció Econòmica activa la 9a edició del programa ‘Ocupa’t Dones’