El Col·legi La Mercè celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Categories General

El Col·legi La Mercè de Martorell va celebrar el 28 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) amb diverses activitats. L’efemèride es commemora cada 30 de gener, des de 1964 i a iniciativa del poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal, a escoles d’arreu del món. La data recorda el dia de la mort del pensador, polític i advocat hinduista i hindú Mahatma Gandhi (1869-1948) i la seva gran influència en la difusió dels valors de pau i no violència a nivell mundial.

Una de les activitats va consistir en elaborar cartells amb paraules i frases boniques, que la gent va poder tallar i endur-se’n. “Aquests cartells van ser penjats a diversos comerços que van voler col·laborar amb la iniciativa. Els nenes i nenes van convidar als clients i a la gent que passava pel carrer a reflexionar sobre la necessitat de viure en pau”, explica el director pedagògic de La Mercè, Dani Moll.

Dani Moll, director pedagògic La Mercè

Durant la setmana a l’aula els alumnes han pogut treballar “la part artística, la comunicació oral, el llenguatge, la creativitat i la imaginació”.

Dani Moll, director pedagògic La Mercè

Dani Moll comenta que “ha estat una diada molt maca, que va agradar molt a tots els participants. Una activitat diferent, on es relacionen amb gent del poble, i això els va motivar encara més”.

Dani Moll, director pedagògic La Mercè

El director creu que “activitats com aquesta fomenten que els nens i nenes creixin amb els valors de la pau i del respecte cap a la resta de persones, mostrant-se “molt satisfet de la feina que han fet i del que han après de la diada”. Cada cicle i etapa de l’escola s’ha organitzat segons les edats dels alumnes, adaptant així les diverses activitats proposades. No descarten tornar-ho a repetir de cara a propers cursos.

Font: El Col·legi La Mercè celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau