El Consell de Ministres aprova el decret de la nova normalitat per després de l’estat d’alarma

Categories General

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el decret de mesures per a la nova normalitat que s’ha de posar en marxa quan acabi l’estat d’alarma. Es reduiran les distàncies de seguretat interpersonal de dos metres a 1,5 metres. La mascareta serà obligatòria per als majors de sis anys fins que es derroti el virus, tant en espais públics com privats, si no es pot mantenir la distància de seguretat. La normativa preveu multes de fins a 100 euros per als qui ho incompleixin.

El decret aprovat per l’executiu espanyol fixa que la COVID-19 es considerarà una malaltia de declaració obligatòria urgent. Això implicarà que s’hauran de facilitar a les autoritats de salut pública competents totes dades necessàries per al seguiment i vigilància del virus. Els serveis de salut de les comunitats autònomes hauran de continuar garantint, especialment a la primària, que a tots els casos sospitosos de coronavirus se’ls faci una prova PCR o un test de diagnòstic tan aviat com sigui possible.

El 21 de juny s’acaba l’estat d’alarma

Des del Ministeri de Sanitat es considera que, si tot evoluciona com fins ara, el proper 21 de juny, quan està previst que s’acabi l’estat d’alarma, es donaran les condicions perquè tot l’estat espanyol entri en la nova normalitat, també Catalunya i Madrid. Es podran aixecar les restriccions de mobilitat i es podrà circular lliurement per tot el territori estatal, sempre en funció de l’evolució de la pandèmia.

147 martorellencs amb coronavirus

Pel que fa a les dades, avui no tenim cap ingressat positiu a l’Hospital Sant Joan de Déu ni cap professional sanitari infectat. Hi ha set persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui dos positius i 147 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 149 persones infectades de coronavirus de Martorell. Avui, no hem de lamentar cap defunció per coronavirus a la nostra població.

Font: El Consell de Ministres aprova el decret de la nova normalitat per després de l’estat d’alarma