Voluntaris de la xarxa ‘Bon Veïnatge’ parlen del projecte i animen tothom a participar-hi

Categories General

Alguns dels voluntaris que participen a la xarxa ‘Bon Veïnatge’, i que ofereixen suport a les persones grans de Martorell, expliquen l’experiència i conviden tothom a afegir-s’hi. Ho han fet en un vídeo publicat aquest dimarts al canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell , dins dels actes de la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu.

El programa de ‘Bon Veïnatge ‘ és una xarxa de col·laboració entre entitats, farmàcies i altres comerços per detectar situacions de vulnerabilitat entre la gent gran de l’entorn i posar-les en coneixement. L’Ajuntament de Martorell el va impulsar ara fa dos anys i, darrerament, s’ha estès i reforçat amb col·laboradors particulars. Són més d’una quinzena, i alguns d’ells -la Carla Ballesteros, l’Àngels Soria i el Francesc Bel-, parlen davant la càmera de com s’és voluntari i com viuen l’experiència.

“Estem disposats a ajudar en qualsevol cosa a les persones grans. Si necessiten ajuda, volen parlar o se senten sols, que no dubtin a comptar amb nosaltres”, explica la Carla. Aquesta jove creu que és un voluntariat “amb uns beneficis mutus” i llança un missatge a les persones de la seva edat: “Que s’animin. Nosaltres podem aprendre a escoltar i a entendre les situacions que passa la gent gran d’aquí i sobretot a valorar el que es té. I ells reben l’atenció que es mereixen i que potser no tenen”.

Carla Ballesteros, voluntària del programa de ‘Bon Veïnatge’

L’Àngels Soria engresca tothom a provar aquest voluntariat: “No ocupa moltes hores, i et fa sentir molt bé ajudar els demés. Tots ens necessitem molt els uns als altres, i més en aquests moments”.

També aprofita la gravació per enviar a totes les persones grans: “felicitacions i molta fortalesa, perquè ho han fet molt bé en aquest confinament. Hem patit una situació molt dura i excepcional, però la gent gran s’ha comportat i ho ha superat amb una força i una enteresa brutals. Des d’aquí volem aprofitar per enviar-los un missatge d’estima molt gran”.

Àngels Soria, voluntària del programa de Bon Veïnatge

El Francesc Bel relata alguns motius pels quals les persones grans poden necessitar ajuda: “si volen parlar, si tenen dificultats per anar a fer la compra o per adquirir medicaments i no poden a causa d’algun impediment, que no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres per a rebre un cop de mà”.

Francesc Bel, voluntari del programa de ‘Bon Veïnatge’

Qui vulgui engrandir la xarxa de voluntaris es pot enregistrar omplint el formulari o enviant un correu electrònic a bonveinatge@martorell.cat. Alhora, si es detecta a persones grans en situació de vulnerabilitat o necessitat, amb comportaments poc habituals i amb alguna modificació dels seus hàbits, es pot trucar al telèfon 93 774 20 77 o escriure al correu.

Les altres propostes del dia

Dins dels actes de la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu, aquest dimarts també s’ha penjat al canal YouTube municipal un vídeo del taller ‘Sol i medicació, cal que vigilem’ de la Farmàcia de Dios. De la seva banda, el Grup Som Farmàcia –composat per les farmàcies de la Plaça del Vi, Massaneda i Miralles Cisquer- presenta el vídeo ‘Dolors i esport’, i l’establiment comercial La Mercevila ofereix en línia un taller titulat ‘Com fer una bossa com aquesta’. Podeu consultar en aquest enllaç tota la programació de la Setmana.

Font: Voluntaris de la xarxa ‘Bon Veïnatge’ parlen del projecte i animen tothom a participar-hi