El Pla Inuncat, activat per la previsió de pluges fortes en les hores centrals del dia

Categories General

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Inuncat en el mode alerta davant les pluges que van iniciar-se ahir i que es podrien ser més intenses durant el dia d’avui. A Martorell, les precipitacions han començat a primera hora d’aquest matí i és previst que s’intensifiquin en les hores centrals del dia, cap al migdia.

Segons les recomanacions de Protecció Civil, es demana molta precaució en les activitats que s’hagin de fer a l’aire lliure, com sortir a caminar o a córrer o rodar en bicicleta sobretot en espais on hi hagi risc de despreniments. A banda, s’aconsella evitar les rieres i els rius amb un cabal alt d’aigua i no és recomanable aparcar prop de lleres i zones inundables.

Les zones amb més risc de pluges intenses són les comarques de la Catalunya Central, tot i que a partir del migdia és previst que s’estenguin a comarques del Pirineu, del Prepirineu i les comarques de Lleida i Barcelona. Les prediccions indiquen que, fins i tot, podrien donar-se episodis de calamarsa i pedra.

Font: El Pla Inuncat, activat per la previsió de pluges fortes en les hores centrals del dia