Martorell s’adhereix a la campanya ‘Reactivem Catalunya’ per fomentar la recuperació socioeconòmica

Categories General

El de Martorell és un dels 937 ajuntaments catalans que s’adhereixen a la campanya que promou l’Associació Catalana de Municipis (ACM) ‘Reactivem Catalunya’. Aquest projecte neix amb la intenció de donar un impuls als consistoris catalans per despertar de nou l’economia i les activitats socials després de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. L’entitat municipalista pretén reunir-se, per via telemàtica, amb els alcaldes de totes les comarques catalanes i ja ha iniciat els primers contactes amb el Segrià, l’Alt Urgell, el Pla d’Urgell, el Vallès Oriental, La Noguera i el Baix Ebre.

L’ACM basa el pla de reactivació en tres eixos, que abasten des del contacte amb els consistoris fins a l’actuació en el sector cultural, entre d’altres. En la primera fase del desplegament del pla, es duran a terme les trobades amb els ajuntaments, una fase que ja ha engegat. En la segona, una campanya audiovisual és la protagonista, on es crida a reactivar la societat i es felicita els treballadors que hi han estat més implicats, com els equips sanitaris i els treballadors del sector públic.

El municipalisme català, en la diana de l’ACM

Per últim, en la tercera fase es dotarà de recursos al sector públic per tal de fomentar la cintractació de treballadors i ho farà a través de serveis de d’assessorament que millorin la gestió econòmica i territorial. A banda, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible seran pilars en l’última fase del pla ‘Reactivem Catalunya’, que també divulgarà les bones pràctiques en l’àmbit públic local. En aquest sentit, l’ACM ha reorientat el seu Pla de Mandat per assolir un major suport als consistoris.

La campanya audiovisual ja ha començat a emetre’s en els mitjans de comunicació públics locals, així com a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Igualment, les primeres trobades amb els consistoris també han començat. L’Ajuntament de Martorell que forma part d’una ACM amb 937 municipis adherits, hi prendrà part a partir de la propera setmana.

Font: Martorell s’adhereix a la campanya ‘Reactivem Catalunya’ per fomentar la recuperació socioeconòmica