L’Ajuntament ofereix Ca n’Oliveres com a magatzem de productes solidaris d’higiene a l’entitat social La Nau

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha cedit Ca n’Oliveres per a que l’Associació Cívica La Nau hi emmagatzemi més de 500 palets amb material d’higiene personal i de neteja de la llar, destinats a persones en situació de vulnerabilitat. L’entitat ha rebut aquesta important partida solidària d’una empresa i necessitava urgentment un espai per a poder assumir-la. Els palets arribaran al llarg dels propers dies i s’estaran al recinte fins a finals d’agost.

A principis de setmana, l’activista Sor Lucía Caram –col·laboradora de La Nau- difonia a Twitter que l’entitat tenia molta urgència per disposar d’una nau o magatzem proper a Barcelona per emmagatzemar la donació. A la crida hi va respondre l’alcalde, Xavier Fonollosa: “En veure el tuit vam mirar la disponibilitat de Ca n’Oliveres. Com que estava lliure i no hi podem programar res, vam oferir-los la Nau 1, de 5.000 metres quadrats”.

L’Ajuntament cedirà l’espai “durant tres mesos, de juny a agost, ja que des de l’entitat creuen que en aquest temps ho tindran tot repartit”, diu l’alcalde. Una porció d’aquesta partida es quedarà a casa, ja que tant Càritas com la Creu Roja del Baix Llobregat Nord en faran repartiment.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La presidenta de l’Associació Cívica La Nau, Emília Català, destaca que “aquests articles són molt necessaris i importants per a la vida normal i corrent de molta gent que no els pot comprar, des de sabó per rentar la roba, al gel de bany o la pasta de dents”, i agraeix el gest del consistori martorellenc amb la seva entitat.

Emília Català, presidenta de l’Associació Cívica La Nau

De la seva banda, l’alcalde Fonollosa diu que “si podem, hem de fer el que es pugui, perquè Martorell és un poble amb vocació solidària amb la gent, i ho hem demostrat sempre, igual que el país”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Més de dues dècades d’aquest banc de productes no alimentaris

L’Associació Cívica La Nau va néixer fa més de 20 anys per fer suport i redistribució d’excedents de recursos no alimentaris, sobretot productes d’higiene personal i de neteja de la llar. Funciona de la mateixa manera que ho fa el Banc dels Aliments, com una xarxa solidària, i compta amb prop de 40 voluntaris. La seva missió és distribuir els articles a més de 200 entitats socials de Barcelona i l’entorn, per abastir una mitjana d’unes 40.000 persones.

Els destinataris finals es troben en situació de risc d’exclusió social o en exclusió en el moment present i que precisen d’una especial atenció, ja sigui per dificultats econòmiques, laborals, socials o familiars. Col·lectius “que tenen molta dificultat per comprar aquests articles, que són molt importants i necessaris per a la vida normal i corrent d’una casa”, comenta la presidenta Emília Català.

Emília Català, presidenta de l’Associació Cívica La Nau

Català afegeix que “davant una crisi com la de la COVID-19, la situació s’ha desbordat i hi ha moltes més persones s’han quedat sense els mínims necessaris”. Per això, fa una crida a les empreses que puguin fer donació d’aquest tipus d’articles a través del seu espai web, del telèfon 93 409 36 90 o del correu electrònic info@lanau.org.

Font: L’Ajuntament ofereix Ca n’Oliveres com a magatzem de productes solidaris d’higiene a l’entitat social La Nau