Xerrades i tallers ‘online’ sobre salut, lleure i cultura a la 32a Setmana de la Gent Gran

Categories General

Martorell celebra la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu de forma virtual

Del 8 al 12 de juny, l’Ajuntament de Martorell organitza la 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu a través d’activitats no presencials que es podran veure a través de Youtube. Una selecció de vídeos amb xerrades o tallers sobre temes com la salut, el lleure actiu i la cultura.

“Era important fer la Setmana de la Gent Gran, malgrat ho haguéssim de fer en un altre format, el que ens ha ensenyat la pandèmia. La gent gran ha après molt a fer servir els aplicatius de la xarxa per poder-se comunicar i els esplais van trobar molt bé la proposta”. “Les activitats habituals es faran des de casa per via telemàtica i també parlarem del que ha suposat per a la gent gran aquesta epidèmia”, ha avançat l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Dilluns, 8 de juny, es farà la inauguració de la Setmana de la Gent Gran amb un record a les víctimes de la COVID-19. Maria Walias, presidenta de l’Associació de Gent Gran de Buenos Aires, i Victor Pujol, president de l’Associació de Gent Gran de La Vila, faran un missatge en vídeo. També es gaudirà d’un audiovisual dels grups de ball de gent gran.

El grup de voluntaris de ‘Bon Veïnatge’ explicarà en què consisteix el programa el dimarts, 9 de juny. El mateix dia es penjarà un vídeo del taller ‘Sol i medicació, cal que vigilem’ de la Farmàcia de Dios, ‘Dolors i esport’ del Grup Som Farmàcia i ‘Com fer una bossa com aquesta’ a càrrec de La Mercevila. Imprescindible cita prèvia 93 775 22 07.

Dimecres, 10 de juny, es projectaran els vídeos de les escoles José Echegaray, Vicente Aleixandre, El Pontarró i LolaAnglada dins el programa ‘Una Carta, una amiga i un amic’ de suport als usuaris de les residències de gent gran Sant Joan de Déu, Anoia, Fuencas i Vistalegre de Martorell durant el confinament.

‘Lectura sense edat’ és la proposta en línia per dijous, 11 de juny. Un grup de gent gran llegeix contes als alumnes de les escoles Juan Ramón Jiménez, Mercè Rodoreda, José Echegaray, Lola Anglada i Els Convents. A partir de les 17.00h, hi haurà la classe online ‘Mou la ment’ de l’Esplai de Gent Gran de La Vila. El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Martorell ofereix el vídeo ‘Dones creatives, dones sanes: 10 beneficis per a la salut que aporten les manualitats’. A més, hi haurà vídeos tutorials de txi­kung , ioga, dibuix i pintura, consells per a una bona alimentació i esport.

Divendres, 12 de juny, sentirem el testimoni de la COVID-19 de Joaquim Vives. A les 17.00h, sessió informativa online amb Munsa Lamua que parlarà de la Universitat de l’Experiència de la Universitat Ramon Llull, que es posarà en marxa a Martorell el curs 2020-21. La formació i la cultura com a eines de gestió per una vida més plena i saludable. Cal connectar-se al següent enllaç a l’hora d’inici de la sessió.

La 32a Setmana de la Gent Gran i l’Envelliment Actiu clourà divendres amb ‘La festa del karaoke a casa’ i una funció de teatre titulada ‘La COVID no guanyarà’ de la companyia La Faràndula.

Aquelles persones grans que tinguin dificultats per connectar-se a Internet, poden trucar 93 7742077 o enviar un missatge al correu bonveinatge@martorell.cat i us ajudaran a accedir als vídeos que es penjaran al canal de Youtube de l’Ajuntament i a la plataforma Zoom.

Font: Xerrades i tallers ‘online’ sobre salut, lleure i cultura a la 32a Setmana de la Gent Gran