El Procicat dictamina noves mesures d’enduriment des d’aquest divendres per frenar l’avenç de la COVID-19

Categories General

El govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dijous un enduriment de les mesures anti-Covid a través del Procicat. Des d’aquest divendres 30 d’octubre i durant els propers quinze dies, es tancarà perimetralment Catalunya, i alhora no es podrà sortir del terme municipal els caps de setmana. S’atura l’activitat cultural, extraescolar i als equipaments i les activitats esportives. La mesura també afecta centres comercials i comerços de més de 800 metres quadrats.

Pel que fa a la mobilitat, queda restringida l’entrada i sortida de Catalunya, amb l’excepció de desplaçaments justificats -per feina, a centres sanitaris, centres educatius i d’assistència a persones dependents-. Alhora, el Procicat recull un confinament municipal de cap de setmana, des de les 6 del matí de divendres a les 6 del matí de dilluns. Es permetrà el desplaçament comarcal, això sí, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre per anar als cementiris.

Es prohibeixen les reunions i trobades de més de 6 persones, excepte si són de la bombolla de convivència o desenvolupament de l’activitat laboral. Als actes religiosos, es limita l’assistència al 30%.

Pel que fa al comerç, es tanquen tots els centres i recintes comercials. Poden obrir els locals que es trobin dins d’aquestes grans superfícies i que es dediquin a productes d’alimentació, d’higiene o de primera necessitat. El petit comerç podrà seguir obrint si té una superfície de venda igual o inferior a 800 metres quadrats i redueixi l’aforament al 30%.

A la restauració, es manté la prohibició d’obertura dels locals, però es permet el servei de lliurament a domicili i de recollida a establiment. Els restaurants d’hotels i d’allotjaments turístics podran seguir donant servei exclusivament als seus clients, o els dels centres sanitaris i sòciosanitaris.

El Procicat recomana als titulars dels centres de treball limitar al màxim la mobilitat de persones treballadores amb mesures organitzatives necessàries, i implementar el teletreball. Pel que fa al transport públic, seguirà funcionant al 100%.

A la cultura, es tanquen els teatres, cinemes i auditoris, mentre que els arxius, museus i sales d’exposicions, galeries i centres d’art romandran oberts sempre que limitin l’aforament al 33%. Les biblioteques només permeten el servei de préstec.

Pel que fa a l’esport, se suspèn l’obertura dels equipaments esportius, en general, i s’ajornen totes les competicions esportives durant la resolució. Els Parcs i jardins poden romandre oberts, seguint les normes d’ús i de manteniment del Procicat, però no es podran utilitzar a partir de les 20h.

En educació, les escoles continuaran obertes a la Primària, però les autoritats recomanen reduir l’assistència presencial als d’estudis post obligatoris -Batxillerat, grau mitjà i superior- i fomentar, en la mesura que sigui possible, l’ensenyament telemàtic, reduïnt el presencial a pràctiques, exàmens i avaluacions. Se suspenen les activitats de lleure infantil i juvenil extraescolar i l’esport fora del centre educatiu.

Font: El Procicat dictamina noves mesures d’enduriment des d’aquest divendres per frenar l’avenç de la COVID-19