El programa ‘Gent Gran Activa’ proposa activitats per exercitar la ment i la creativitat a casa

Categories General

El programa ‘Gent Gran Activa’ de l’Ajuntament de Martorell difon, durant el confinament, dues activitats per a persones grans del municipi en conveni amb la Fundació La Caixa. Una d’elles és la continuació, a casa i per Internet, del programa ‘Activa la ment’. L’altra proposta és la 12a edició d’un concurs de relats i microrelats d’àmbit estatal.

Les dues activitats són una alternativa per a la gent gran davant la impossibilitat de compartir el temps de lleure als Esplais de la Gent Gran de La Vila i de Buenos Aires o a d’altres espais. La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau, explica que “són molt interessants i estan encaminades a treballar el concepte de l’envelliment actiu des de casa”.

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

‘Activa la ment’ és un taller d’estimulació cognitiva que es porta fent els darrers anys a Martorell, de manera presencial i amb el suport d’un monitor, a les aules d’informàtica dels esplais de la Gent Gran. Ara es pot seguir des de casa, a través d’Internet i del web www.activalament.com . Només cal donar-se d’alta i seguir un programa d’exercicis per ajudar a estimular la ment, disponible fins el proper 5 de maig. Els usuaris podran fer consultes a través del telèfon 900 22 30 40 (de dilluns a divendres de 09.00 a 17.00h).

Cristina Dalmau, regidora de Gent Gran

Per altra banda, es promou la participació al 12è concurs de relats escrits per gent gran . Fins el 3 de juliol, els majors de 60 anys poden enviar relats –màxim de 4 folis- o microrelats –màxim 100 paraules- i les dades personals a juntospasoapaso@rtve.es o bé per correu ordinari a Avenida de Radio Televisión, 5. 28223 Pozuelo de Alarcón (Madrid). Els textos han d’estar escrits en castellà i es donaran trofeus a 15 finalistes. Es poden consultar les bases aquí , o a www.fundaciolacaixa.org .

Per a més informació i assessorament al voltant d’aquestes propostes, l’Ajuntament de Martorell disposa del telèfon de contacte 93 774 20 77 dels programes ‘Bon Veïnatge’ i ‘Gent Gran Activa’.

Font: El programa ‘Gent Gran Activa’ proposa activitats per exercitar la ment i la creativitat a casa