Els Convents celebra el Dia dels Animals amb la Unitat Canina de la Policia Local

Categories General

L’Escola Els Convents ha celebrat aquest dimarts el Dia Mundial dels Animals, efemèride promoguda per l’Organització Mundial de Protecció Animal amb l’objectiu de frenar l’extinció d’espècies. Els alumnes d’Infantil 3 fins a 6è de Primària, han gaudit de diferents activitats, entre elles la visita de la Unitat Canina de la Policia Local.

La directora d’Els Convents, Jasmina Salamanca, ha explicat que “a la nostra escola els alumnes trien cada any un tema per treballar durant el curs, enguany ha estat els animals. Aprofitant que avui n’és el Dia Mundial, una empresa ha portat animals exòtics i de granja en recuperació, i la Unitat Canina de la Policia Local de Martorell ha fet una exhibició”.

“Els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer animals de prop, ja que n’hi ha alguns que no havien vist mai, i de celebrar un dia conjunt amb altres classes. Tots han estat molt contents i emocionats perquè ha estat un dia fantàstic”, ha assegurat.

Jasmina Salamanca, directora Els Convents

Joana Pascual, Eneko Saez i Marwa Dérfoufi, alumnes de 5è de Primària, han qualificat la jornada de “molt animada, molt entretinguda, una autèntica sorpresa”. Sobretot, han quedat impactats amb les tècniques per a que els gossos policia puguin cercar els objectes.

Joana Pascual, Eneko Saez i Marwa Dérfoufi, alumnes 5è Primària

Alfonso Sánchez, sergent coordinador de la Policia Local, ha “Hem fet uns exercicis amb nens en moviment, amb objectes fixes i amb vehicles, perquè els nens veiessin com treballen els gossos policia i com busquen les substàncies en diferents situacions”, ha comentat Alfonso Sánchez, sergent coordinador de la Policia Local, qui també ha assegurat que els infants han empatitzat principalment amb els cadells i que l’activitat ha servit per reforçar la imatge del cos entre els més menuts.

Alfonso Sánchez, sergent coordinador Policia Local

Òscar Pérez, agent de la Unitat Canina de Martorell, ha recordat que aquesta “es va presentar per la Fira de Primavera. Ara ja estan patrullant als carrers i tenim també l’oportunitat d’anar a les escoles”. Treballar amb la Unitat Canina “és molt reconfortant perquè ens agraden molt els animals, en especial els gossos, som educadors canins i poder compaginar la nostra feina amb aquesta passió és entretingut i enriquidor”.

Òscar Pérez, agent Unitat Canina Policia Local

L’agent ha detallat que els gossos de la Unitat Canina han de tenir un caràcter determinat. “Els ha d’agradar jugar amb pilota, mossegar-la. Canalitzem la feina amb reforç positiu, tot és joc. Són gossos molt socialitzats que tenen interioritzat quan han d’activar-se i quan no. El context és diferent quan estem treballant, quan venim a l’escola o quan estem a casa amb ells”.

Òscar Pérez, agent Unitat Canina Policia Local

La intenció de celebrar el Dia Mundial dels Animals és recordar que tenen drets i que cal protegir-los. Tots formem part del cicle de la vida i la destrucció de qualsevol espècie genera estralls en la naturalesa. Actualment, prop del 40 per cent de totes les espècies animals del planeta corren perill d’extinció, principalment per causes humanes.

 

Font: Els Convents celebra el Dia dels Animals amb la Unitat Canina de la Policia Local