Es presenta la 22a edició de la Cursa de Martorell que vol superar els 500 inscrits

Categories General

La 22a edició de la Cursa de Martorell s’ha presentat aquest dimecres a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria d’Esports, amb la direcció tècnica del Martorell Atlètic Club (MAC)  i l’autorització de la Federació Catalana d’Atletisme , se celebrarà el 21 de novembre, a les 10.00h, al carrer de Josep Vilar i comptarà amb un recorregut de cinc quilòmetres. Les inscripcions són obertes fins al 15 de novembre al web martorellatletic.cat i actualment hi ha més de 400 persones apuntades.

A l’acte de presentació hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, les regidores Raquel Sans, Elisabet Plaza i Rosa Cadenas, el responsable tècnic de la cursa i membre del MAC, Nacho Pinedo, Meritxell Soler, actual campiona de Catalunya de 10 quilòmetres en ruta, campiona de Catalunya de Cros per clubs amb el C.A Avinent Manresa i guanyadora de la Cursa de Bombers 2021, i el tècnic d’Esports, Gerard Franch.

La Cursa de Martorell ofereix enguany un circuit popular cinc quilòmetres (Consulteu recorregut ) amb les següents categories, tant femenines com masculines: general; general local; sots 18; sots 20; sots 23 ; sènior màster 1; màster 2 i màster 3. A la categoria general obtindran trofeu els 15 primers classificats, en la categoria general local els cinc primers, i en la resta, el primer i primera. A més, se celebraran tres curses de promoció per als mes petits amb cinc categories: sots 8; sots 10 sots 12; sots 14  i sots 16.

“Estem encantats de poder tornar a celebrar la Cursa de Martorell. Queda una setmana i mitja, i segur que guanyarem participació i estarem per sobre dels 500 inscrits. Una xifra interessant, tenint en compte que hi haurà una part important de nens i nenes. A Martorell hi ha una certa afició a l’atletisme també propiciada per la tasca que fa el MAC amb les seves competicions escolars. A més, cal destacar els beneficis de salut i valors que comporta la pràctica esportiva des de ben petits”, ha afirmat l’alcalde Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Nacho Pinedo ha destacat que “estem en xifres de la darrera edició amb una cursa menys, ja que la de 10 quilòmetres no la fem, i tenim al voltant de 450 inscrits. És una bona xifra, que correspon l’esforç de l’Ajuntament, dels patrocinadors i del MAC”. “Un dels objectius de fer la cursa de cinc quilòmetres és poder implicar la gent de Martorell en la nostra activitat. Haig de dir que gairebé un 50% de participants són gent del poble”.

Nacho Pinedo, responsable tècnic Cursa de Martorell

L’atleta Meritxell Soler no podrà participar enguany a la Cursa de Martorell perquè correrà al Campionat d’Espanya en les mateixes dates, però hi va participar l’any 2017. De la prova martorellenca ha valorat que “és una cursa en ruta, que passa pel poble, que és molt accessible a la gent del municipi i que compta amb promocions infantils per tal d’ensenyar als nens i nenes que l’esport és accessible a tothom”.

Meritxell Soler, atleta

Per tots aquells que vulguin preparar la cursa, el Martorell Atlètic Club organitza els dimarts i els dijous entrenaments oberts. Els abonats del Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) tenen disponibles uns plans d’entrenament que poden adquirir a la sala de fitness  del centre, dissenyats pels tècnics que permeten combinar activitats dirigides de la graella amb el treball de preparació de la Cursa amb l’objectiu que els usuaris i les usuàries puguin participar-hi independentment del nivell i la condició física.

A les recepcions del Centre Integral d’Esport i Salut i del Complex Esportiu La Vila, els abonats poden aconseguir cupons descompte per a la inscripció a la Cursa.

Font: Es presenta la 22a edició de la Cursa de Martorell que vol superar els 500 inscrits