Fonollosa: “Perquè el desconfinament surti bé és necessària la responsabilitat de tots per afrontar cadascuna de les fases”

Categories General

El govern de l’Estat va anunciar ahir el Pla de Desconfinament que consta de quatre períodes. En cadascun d’ells s’obrirà el ventall d’accions que es poden fer fins al desconfinament total, sempre que les dades de contagi de coronavirus ho permetin. L’alcalde Xavier Fonollosa ha remarcat que “perquè tot surti bé és necessària la responsabilitat de tots nosaltres per afrontar cadascuna de les fases”.

La fase 0 (primera meitat de maig) permetrà l’obertura de restaurants amb serveis de menjar per emportar i entrenaments individualitzats. En la fase 1 (segona meitat de maig) s’obriran petits comerços, terrasses de restaurants fins al 30%, hotels excloent zones comunes i llocs de culte amb aforament a un terç. A la fase 2 (primera meitat de juny), els bars i restaurants podran servir a l’interior amb garanties de separació i s’obriran de cinemes i teatres, tot amb un terç de l’aforament. Espectacles culturals de menys de 50 persones en llocs tancats i a l’aire lliure de menys de 400. La fase 3 (segons meitat de juny) limitarà l’aforament en comerços al 50% i amb distància de dos metres i es flexibilitzarà la mobilitat.

“La desescalada en les mesures restrictives no vol dir que s’acabi l’epidèmia. Només s’acabarà quan les autoritats sanitàries garanteixin el control del virus. Per tant, avancem, però amb prudència. No serà ni ràpid ni fàcil. Aquest pla de desconfinament encara ens deixa moltes incerteses que s’aniran esvaint a mesura que anem avançant”, ha apuntat Fonollosa.

L’alcalde ha recordat que “no hi ha un calendari tancat i inamovible, tot s’anirà veient en funció dels resultats. Hi haurà avenços, però també hi poden haver retrocessos”. Per això, “és molt important que, malgrat ens anem desconfinant gradualment, no perdem el respecte al virus i mantinguem les mesures de prevenció i seguretat. Hem de ser responsables perquè ens hi juguem molt”.

293 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a les dades, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 59 infectats per coronavirus, dels quals 53 són personal sanitari i 6 són pacients ingressats amb positiu (nou dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 15 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 65 positius, 12 a l’Hotel Salut i 157 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 293 persones infectades de coronavirus de les quals 181 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar dues morts més a l’Hospital Sagrat Cor, una de Martorell i l’altra de fora del nostre municipi. També s’han donat d’alta sis persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.

Font: Fonollosa: “Perquè el desconfinament surti bé és necessària la responsabilitat de tots per afrontar cadascuna de les fases”