González: “La Cavalcada de Reis ha estat la cirereta d’un Nadalem amb activitats molt participades”

Categories General

Del 13 de desembre al 6 de gener, Martorell ha celebrat intensament el Nadalem, un ampli ventall de propostes lúdiques i culturals per gaudir durant les dates nadalenques. La programació ha inclòs concerts, teatre, tradicions, pista de gel, revetlles, cinema, màgia, dansa, fires comercials i exposicions. El colofó ha estat l’arribada dels Reis de l’Orient a Martorell, que enguany ha estat retransmesa per TV3 . El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Andreu González, destaca el gran seguiment que han tingut tots els actes i l’èxit d’audiència de la Cavalcada.

Com va viure la seva primera Cavalcada de Reis com a regidor?

La Cavalcada ha estat la cirereta d’un pastís amb moltes activitats i molt participades. Ha estat magnífica, amb més participació que anys previs. Des de TV3, que la van retransmetre, ens han fet avinent la satisfacció per com va anar i per les dades d’audiència. Ha registrat la millor quota dels últims vuit anys i ha estat el vuitè programa més vist del dia en el conjunt de l’estat. Són unes dades espectaculars que han projectat la Cavalcada fora de la nostra població.

Què tenim d’especial? Per què ens busquen per transmetre la Cavalcada per TV3?

D’entrada tenim un Rei Baltasar de debò, que no totes les ciutats el tenen. També tenim un nombre significatiu de carrosses i això és un punt a favor. A més, s’ha de dir tantes vegades com convingui, comptem amb un Patronat de la Cavalcada de Reis que s’hi aboca i fa les coses molt bé. Es nota que al darrera hi ha la mà d’una gent que s’hi deixa la pell.

Són incansables. Precisament, aquest any el Patronat de la Cavalcada ha estrenat seu a la Nau 3 de Ca n’Oliveres. S’hi troben a gust?

Sí, estan contents de tenir aquest equipament que no és perfecte però és molt millor que el que tenien al Pou del Merli i a les instal·lacions antigues de Ferrocarrils de la Generalitat. S’han fet seu l’espai i hi treballen molt més a gust que abans. És una entitat que va sola i cal agrair-ho.

Una altra de les propostes del Nadalem ha estat la 13a edició de ‘La Màgia del Nadal’ amb espectacles que han omplert l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Continua tenint molts adaptes aquest tipus de xou, oi?

En conjunt hi ha hagut uns 700 espectadors i uns 125 de mitjana per dia. Són unes dades notables, que ens fan estar satisfets d’aquesta activitat. Els espectacles agraden perquè són de caire diferent. N’hi ha que tenen un punt d’humor més acusat, n’hi ha de caràcter més poètic i alguns més adreçats a la canalla. Aquesta varietat fa que sempre puguem trobar algun espectacle que ens agradi.

La pista de gel ha canviat enguany d’ubicació. De la pista annexa del Pavelló Esportiu Municipal ha passat a la plaça Mare Caterina, darrera el Mercat Municipal i a prop dels comerços. A més, aquest any la pista s’ha envoltat de paradetes nadalenques. Com ha funcionat el canvi?

Crec que el nou emplaçament ha facilitat que hi hagi hagut més assistència amb un total de 9.490 assistents. Hi he passat molts dies i sempre hi havia gent. Hi ha coses que costen d’arrencar, però crec que col·locar la pista de gel més a prop dels comerços i de la població té tot el sentit, i és un encert de la regidora de Comerç, Rosa Cadenas, la persona que va idear aquesta proposta.

Els caps de setmana s’han programat tallers i activitats tradicionals per atraure les famílies, a la plaça de l’Església i a la plaça Mare Caterina. Un de molt participatiu ha estat el de l’arribada del Patge Viu Viu i el Corral Nadalenc.

Al Patge Viu Viu ens l’estimem moltíssim perquè ens ajuda a fer arribar les cartes a Ses Majestats. Està molt bé que les cartes arribin l’últim moment, però els Reis han de tenir una mica de temps per preparar els regals. El fet que al Patge Viu Viu vagi a la Vila i a la rambla de les Bòbiles és una activitat que funciona i molt esperada per la canalla.

Més de 500 persones s’han aplegat la nit de Cap d’Any a la plaça de les Hores per rebre el 2020. Tanmateix, les festes a Ca n’Oliveres, a l’Ateneu de Can Carreres i a El Progrés han tingut una gran afluència.

A tot arreu hi ha hagut gent, sempre amb perfils diferents. A la matinada vaig passar per Ca n’Oliveres i hi havia més de 300 assistents i molt bon ambient. Allà em vaig trobar una persona que venia de l’Ateneu i que no havia pogut entrar perquè hi havia aforament complert. Hi ha hagut moviment i això és positiu, però el més important és que s’ha viscut amb civisme. El fet que no hi hagin incidents és una bona notícia. L’oferta de Cap d’Any és una aposta que intentarem millorar encara més, si és possible, perquè els pares i mares d’adolescents prefereixen que els seus fills i filles puguin celebrar aquesta festa a prop de casa.

Font: González: “La Cavalcada de Reis ha estat la cirereta d’un Nadalem amb activitats molt participades”