Més voluntaris que mai per organitzar la fase local del campionat de futbol Cruyff Courts

Categories General

Prop de 40 estudiants de centres d’ensenyament locals s’han inscrit a les sessions formatives dels Cruyff Heroes que el Departament d’Esports de l’Ajuntament iniciarà el proper mes de febrer. En 10 classes, els voluntaris aprendran a organitzar un torneig de futbol de les característiques del Cruyff Courts , del qual Martorell n’és una seu. Aquest és un projecte de la Fundació Johan Cruyff que promou la pràctica esportiva, l’activitat física, l’esport adaptat i els valors entre els infants i els joves.

L’aula de formació del Pavelló de Can Cases acollirà, de febrer a abril, les sessions, una per setmana. Els voluntaris aprendran a organitzar el Cruyff Courts, un campionat anual de futbol 6 (6vs6) entre equips formats a les escoles, destinat a nenes i nens de 10 a 12 anys, que es disputa a tres fases -local, autonòmica i estatal- fins al juny.

L’Ajuntament de Martorell va signar un conveni amb la Fundació fa 4 anys per instal·lar una pista de futbol de 42×28 metres -una Cruyff Court- a Les Carolines, i per promoure els Pati14 -equipaments per al foment de l’esport adaptat- a 4 centres: les escoles Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre, Juan Ramón Jiménez i José Echegaray. També fa 4 anys, “dos tècnics municipals, la Raquel Pérez i l’Enric Gotsens, van rebre la formació de la Fundació per ensenyar als nous voluntaris o ‘Heroes’”, tal i com explica el tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Martorell Gerard Franch.

Gerard Franch, tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Martorell

Els voluntaris o Heroes es formen “tant per encarar el seu futur laboral com per saber organitzar un torneig, una competició o un esdeveniment esportiu, encarregant-se de tasques com ara l’arbitratge, els quadres competitius o les classificacions, per exemple”.

Gerard Franch, tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Martorell

Per captar-ne, es fan sessions informatives als centres “buscant noies i nois de 4t d’ESO, una edat ideal perquè és quan comencen a tenir inquietuds al voltant del seu futur”. Franch afegeix que “el projecte s’ha consolidat. Vam començar sent 10 voluntaris i aquest any ja rondem els 40, amb paritat total”.

Gerard Franch, tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Martorell

Al maig, amb data per determinar, Les Carolines albergarà la fase local del torneig entre els equips escolars de 6 o 7 membres que hi vulguin participar. D’aquesta cita en sortiran uns guanyadors que prendran part en la fase territorial “que aquest any optem a organitzar junt amb Terrassa, Manresa, la Pobla de Segur, els Hostalets de Pierola i Igualada”, diu el tècnic. L’any passat, Martorell ja va ser seu de les semifinals territorials .

Gerard Franch, tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Martorell

Les sessions formatives al Pavelló Esportiu Municipal de Can Cases començaran el proper 3 de febrer.

Font: Més voluntaris que mai per organitzar la fase local del campionat de futbol Cruyff Courts