La 6a edició del Festival Divers obrirà la poesia a tothom

Categories General

La poesia torna de ple a Martorell des del proper dijous 17 al diumenge 20 de març de la mà del 6è Festival Divers . Un certamen de poesia promogut per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell que coincideix en el temps amb el Dia Internacional de la Poesia, el 21 de març. Enguany s’han programat tretze d’activitats per apropar el gènere a totes les edats, en diferents equipaments i espais de la població.

L’estrena el dijous (17.30h, L’Enrajolada) la farà Carme Bueno amb el CreART: ‘Art i poesia’, on es gestarà una obra artística que combinarà frases poètiques i aquarel·les. En un altre punt de Martorell -a l’Espai Jove.Nord- se celebrarà ‘El arte de cuidar’, un taller-performance per a joves (19.00h).

Divendres, Ràdio Martorell oferirà una edició especial del ‘Mil moments musicals’ (09.00 a 11.00h) amb versos i poemes preferits de l’audiència. A les 18.30h, ‘Haikus a la Biblioteca’, una exposició dels treballs poètics del cicle inicial i cicle superior de les escoles, fins el 31 de març.

A les 19.00h serà temps per a les ‘Poètiques del cos’ al Muxart Espai d’Art. Primer, amb els poemes de Mireia Calafell, que descriu la lluita cos a cos amb els discursos que ens representen i ens constitueixen com a subjectes. A continuació, Agustina Montaña, Puri Massa i Rosa Grau compartiran poemes de Montserrat Abelló, Maria-Mercè Marçal i Joana Raspall. En parla el regidor de Cultura, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura

Dissabte serà temps per al Mercat del Divers (de 10.00 a 14.00h, a la plaça de la Vila) amb la participació de les llibreries Alfambra; Alfilbe; Fundació Francesc Pujols; Editorial Adesiara; SDRCA; Voliana Edicions; Dimoni Pelut i Editorial Trípode. A la plaça de les Hores es farà el taller familiar ‘Poemes il·lustrats’ -a les 10.00 i a les 11.00h-, per a infants de 5 a 10 anys. A continuació (12.00h), espectacle musical ‘De bracet’ amb Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, del grup Samfaina de Colors.

A la tarda, autors guanyadors del Premi Vila llegiran els seus poemes: Alba Camarasa, Vicente Luís Mora, Jaume Juan, Paula Garcia Solís, Montserrat Barlam, Montserrat Franco i Ona Estruch, amb l’acompanyament musical de Julià Borràs (violoncel). Serà a les 18.30h, a la Casa de Cultura de La Vila. Al mateix equipament, però a la nit (22.00h), Josep Pedrals recitarà alguns dels seus poemes més representatius.

Andreu González, regidor de Cultura

Per diumenge encara restaran tres propostes més. El taller infantil de poesia a la Torre de les Hores ‘Juguem amb la poesia de Francesc Pujols’ (11.30h) amb l’acompanyament de la guitarrista Maria Ribera. A les 13.00h, vermut de versos amb els poetes José Antonio Arcediano, Eduard Sanahuja i Jordi Virallonga al Muxart. I a les 18.00h, l’actuació del poeta convidat Xuan Bello amb ‘El sentimientu de la tierra. Una visión de la lliteratura’, una lectura poètica en astur-lleonès, també al Muxart, Espai d’Art i creació Contemporanis.

Andreu González, regidor de Cultura

A més, el Divers inclou de nou les rutes d’il·lustracions amb poemes i dibuixos -del 17 al 31 de març- amb el ‘Pintem versos als aparadors’. González destaca que enguany l’activitat “guanya molt de pes i ampliem més enllà de La Vila”. De fet, hi col·laboraran el Mercat Municipal Les Bòbiles i les associacions de comerciants Fem Vila, Nou Martorell i Comerç Amic. “Seran 24 aparadors que cridaran l’atenció amb diferents escrits”, destaca el regidor.

Andreu González, regidor de Cultura

Per a la majoria d’aquestes activitats caldrà inscripció prèvia a entrades.martorell.cat. Tots els detalls de les propostes del 6è Divers els trobareu al programa d’activitats .

Font: La 6a edició del Festival Divers obrirà la poesia a tothom