La Biblioteca proposa als infants una plataforma per llegir llibres i decidir el seu argument

Categories General

La Biblioteca Martorell proposa el club de lectura virtual per a infants de 10 a 16 anys ‘Llegeix i tria la teva aventura’, per llegir, comentar i participar en l’argument dels llibres de la plataforma Fiction Express . Cada setmana els participants rebran un capítol per llegir, al final del qual l’autor plantejarà 3 opcions per continuar la història. La més votada serà el punt de partida del següent episodi.

L’equipament estrena les activitats de juny adherint-se a la proposta del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat. Una activitat per fomentar la lectura i la comprensió lectora, que connecta i genera diàleg entre autors i lectors.

Per Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell, “és una proposta molt interessant, innovadora i atractiva” que engrandeix l’actual club de lectura dels infants de l’equipament.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Els participants accediran a la plataforma de lectura interactiva Fiction Express, que cada 8 setmanes engega la publicació de tres llibres, setmanalment i per capítols, i en format online , offline o en paper.

El lector tindrà cinc dies per votar, entre les tres opcions que planteja l’autor, la que més l’agradi per continuar la història, i sabrà el resultat quan llegeixi el següent capítol. Cada episodi inclou un quiz de preguntes de comprensió lectora i un fòrum per interactuar amb l’autor, per compartir idees i pensaments sobre el contingut.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

La tècnica posa en valor que en aquesta iniciativa hi participen “autors molt destacats del nostre panorama literari, com Maite Carranza, Jordi Cervera, Ramon Gasch, Júlia Prats o Joan Pau Hernández”, i destaca que tots els relats “aporten valors molt importants importants: la tolerància, la generositat, la cooperació, la paciència i el treball en equip”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Les inscripcions ja són obertes a través del correu electrònic de la Biblioteca Martorell bmartorell@diba.cat.

L’horari de la Biblioteca

L’equipament va reobrir el passat dijous 28 de maig, però només per al servei de préstec de documents, a la zona de recepció. Els usuaris hi han d’accedir amb mascareta i, si pot ser, amb cita prèvia, a concertar en aquest formulari o al 93 775 60 60. De moment, l’horari d’obertura és de dilluns a dijous de 16.00 a 19.30h, i divendres de 10.00 a 13.30h.

A més, la devolució de documents es pot fer a la bústia de retorn exterior, per a la que és necessari l’ús de guants i mascareta. Els documents retornats quedaran en quarantena durant 14 dies per garantir després un nou préstec amb total seguretat. La Biblioteca ha prorrogat el termini de lliurament de llibres i documents en préstec fins al 31 de juliol.

Font: La Biblioteca proposa als infants una plataforma per llegir llibres i decidir el seu argument