La FHSJDM lliura els premis dels concursos de la Setmana de la Lactància

Categories General

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu ha lliurat aquest dijous els premis a les guanyadores dels concursos de fotografia i dibuix de la Setmana de la Lactància Materna. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, la regidora de Salut, Soledad Rosende, i la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Cadenas.

Ylenia Siles Domínguez de 16 anys i de Martorell ha estat l’autora del dibuix premiat i ha rebut material de pintura per valor de 50 euros. El seu dibuix mostra “un nadó mamant, però com si el traç estigués inacabat i fet amb aquarel·les”, diu l’autora. Siles creu que “hem de fer més visible l’alletament matern i promoure concursos com aquest”.

Ylenia Siles, guanyadora concurs de dibuix

I pel que fa al concurs de fotografia per a persones de més de 16 anys, les guanyadores han estat Yanina Gisela Franchi i Jesica Fernández Abrodes de Sant Andreu de la Barca. El premi ha estat un pack per a la cura de la mare i nadó valorat en 200 euros.

“Tinc a la nena en braços donant-li el pit i la meva dona surt fent-li un petó. És una foto preciosa. Crec que és genial que hi hagi iniciatives així perquè la lactància materna hauria d’estar millor vista a qualsevol edat. La llet materna i el contacte amb la mare és el millor per als nadons”, explica Yanina Franchi.

Yanina Franchi, guanyadora concurs fotografia

Totes les obres participants es podran veure a partir del 22 de novembre i fins el 20 de desembre a l’entrada de la FHSJDM.

La Setmana de la Lactància Materna 2021 ha estat una activitat organitzada per la FHSJDM juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Costa de Ponent i ha comptat amb el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord: Martorell, Abrera, Castellví de Rosanes, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires.

Font: La FHSJDM lliura els premis dels concursos de la Setmana de la Lactància