El rodatge de la pel·lícula La Vampira de Barcelona al recinte de Ca n’Oliveres ha reportat a Martorell una injecció econòmica de quasi 54.000 euros. Es beneficiaris han estat comerços, empreses, particulars que han fet de figurants i l’administració local. La Nau 1 de Ca n’Oliveres ha acollit durant dos mesos i de manera quasi exclusiva el rodatge.
La memòria elaborada per les productores, Brutal Media i Filmax, xifra en 53.926,80 euros l’impacte econòmic que ha generat el film a Martorell. La major part d’aquest montant -29.786,8- ha beneficiat a proveïdors locals: un forn de pa; un restaurant; una empresa de càtering; una empresa de lloguer de vehicles i una de maquinària industrial.
L’organització també ha fet compres de productes alimentaris, de ferreteria i subministraments energètics a establiments locals per valor de 15.000 euros. A més, “uns 100 figurants s’ha embutxacat 1.500 euros i la inversió en l’allotjament i el transport ha ascendit a 2.700 euros”, explica el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Andreu González.
Andreu González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell
González valora que “el cinema és una indústria cultural i mou diners. Quan es fa un rodatge hi ha empreses de càtering que suministren aliments, i hi ha despeses de benzina, de ferreteria, de taxis, d’hotels o de figurants”. Ressalta que “als càstings es van presentar unes 250 persones i un centenar d’elles van ser figurants i van tenir una petita gratificació de 15 euros”. L’Ajuntament també se n’ha beneficiat: “Ha ingressat uns 4.000 euros a les seves arques, que revertiran en tots els martorellencs”.
Andreu González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell
González: “Ens agradaria tenir més rodatges a Martorell”
La vampira de Barcelona s’ha rodat pràcticament de manera íntegra a la nau 1 de Ca n’Oliveres durant dos mesos: del 18 de novembre al 18 de gener. L’espai, de 5.000 metres quadrats, s’ha dividit en dues àrees: una de lluminosa que recrea la Barcelona burgesa, i una de llòbrega, d’entorn industrial, laberint de carrers i cases brutes del Raval. També s’hi ha recreat un prostíbul, espai essencial en el qual coincidiran tots els personatges.
“Tots tenim al cap com és aquesta nau, i pensar que s’hi ha pogut rodar quasi tota una pel·lícula i que, a més, és d’època és fantàstic”. González no amaga que “per descomptat, ens agradaria tenir rodatges a Martorell sempre que sigui possible”.
Andreu González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell
L’estrena és prevista aquesta tardor. La direcció facilitarà una còpia a l’Ajuntament de Martorell per a fer un passi especial, amb la presència del director, d’algun membre de l’equip tècnic i de l’equip artístic.
Un film d’època
La vampira de Barcelona és primer llargmetratge de Lluís Danés. Explica la història d’Enriqueta Martí i mostra la Barcelona convulsa de principis del segle XX. La cinta està protagonitzada per Nora Navas i Roger Casamajor. Enriqueta Martí, la vampira del Raval, és acusada de segretar nens, ser-ne proxeneta i assassina en sèrie. El periodista Sebastià Comas s’endinsarà al barri per descobrir una elit disposada a ocultar vicis a qualsevol preu.
Font: La pel·lícula ‘La Vampira de Barcelona’ deixa a Martorell una injecció de prop de 54.000 euros