L’Ajuntament impulsa la formació i contractació de 12 joves en l’àmbit sociosanitari

Categories General

El Centre de Promoció Econòmica de Martorell ha aconseguit la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) per poder impartir, per primera vegada, accions formatives duals aquest 2022. Es formarà 12 joves a través del Programa de Formació Professional Ocupacional Dual Sociosanitari per a persones dependents en institucions socials amb un posterior contracte de formació i aprenentatge.

El Programa de Formació Professional Ocupacional Dual, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, combina la formació de les persones en situació d’atur a través d’un certificat de professionalitat i la subvenció d’un contracte de formació i aprenentatge amb un acompanyament en totes les fases del projecte, tant a les figures dels aprenents com a les empreses o entitats participants.

Durant 12 mesos els joves participants realitzaran 490 hores de formació, 370 hores del Certificat de Professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i un mòdul de 120 hores d’Operacions Bàsiques de Comunicació, combinant amb un contracte laboral de formació i aprenentatge de 1290 hores.

L’objectiu d’aquest programa és facilitar a les persones joves en situació d’atur sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d’accedir al mercat laboral, millorar la seva ocupabilitat amb la formació dual, un contracte de formació i aprenentatge.

Els centres de treball que col·laboren al projecte són la Residència Sant Joan de Déu de Martorell que oferirà cinc places, la Fundació Arc de Sant Martí de Martorell que n’oferirà tres, i la Fundació Privada Rosella de Castellví de Rosanes que n’oferirà quatre.

El projecte FPO Dual va dirigit a persones joves, d’entre 16 i 29 anys de Martorell i rodalies, preferentment sense qualificació professional o un nivell de qualificació baix, i que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 2.

Les persones destinatàries hauran d’estar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) de manera prèvia a la data d’inici de la relació laboral i hauran de complir tots els requisits legals per poder formalitzar un contacte de treball en el moment de la seva signatura.

FPO Dual Sociosanitari

El projecte a Martorell es treballarà, a partir de les motivacions i interessos dels joves, a través d’itineraris d’orientació acompanyats d’accions formatives que permetin millorar l’ocupabilitat dels joves gràcies a un suport intensiu i un acompanyament a la inserció laboral dins del sector sociosanitari.

Els objectius específics del projecte són aconseguir que les persones participants trobin un interès professional en el sector sociosanitari i desenvolupin les seves habilitats i les demandes actuals del mercat de treball, així com incrementar la cooperació amb les empreses i les organitzacions empresarials per millorar la qualitat de la contractació i l’estabilitat laboral de les persones joves de la comarca, especialment les que presenten dèficits formatius.

Informació i inscripcions

Per poder participar en el procés de selecció cal omplir el formulari de preinscripció online o que us adreceu a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat) qualsevol dia de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.00h, per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessària.

Font: L’Ajuntament impulsa la formació i contractació de 12 joves en l’àmbit sociosanitari