‘Le Voyage’ estrenarà dissabte la temporada de teatre infantil de la Xarxa

Categories General

Aquest dissabte, la Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil presenta Le Voyage , un muntatge de JAM que estrena la programació de teatre del segon semestre. La cita, gratuïta, serà al pati de l’Escola Vicente Aleixandre, 18.00h, i conjuntament es presentarà el curs 2023-24 del projecte Martorell Educa 360 i la programació del Cinexic. D’octubre a desembre, la Xarxa ha programat tres espectacles de pagament, amb un abonament ja disponible.

El canvi d’escenari -a partir d’ara les representacions es faran al teatre d’El Progrés en lloc de la Nau 2 de Ca n’Oliveres- és la principal novetat. La primera funció, l’1 d’octubre, serà En Joan sense por i la casa encantada , de La Roda Produccions (18.00h).

A continuació, “el 29 d’octubre la cita serà La llàntia meravellosa de Festuc Teatre (12.00h) i finalment, Soc una nou , de Zum Zum Teatre (3 de desembre, 12.00h)”. Ho explica la responsable de Comunicació de la Xarxa, Cristina Ramírez, qui afegeix que “al web hi ha un dossier amb informació de cada obra”.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de la Xarxa

L’entrada individual costa 6 euros per adult; 3 per a menors de 12 anys i gratuït per als menors de 3. Però la Xarxa posa a disposició un abonament que comporta un estalvi econòmic: amb un cost total de 12 euros per als adults i de 6 per als infants de menys de 12 anys, es podrà assistir als 3 espectacles.

L’abonament, ja disponible, es pot adquirir a laxarxamartorell.cat/compra-entrades . A més, en aquest semestre els infants que cursin I5 a Martorell podran adquirir els abonaments de forma gratuïta. Ramírez explica que ja és obert el termini per a pares i mares per sol·licitar aquest abonament, que obtindran les 100 primeres sol·licituds fetes, per raons d’espai. El termini màxim per a demanar-les serà el 30 de setembre.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de la Xarxa

“El teatre fascina, emociona i educa”, destaca Ramírez. És el lema de la Xarxa per apropar l’art teatral als infants per “compartir emocions i vivències amb la seva família; aprendre a seguir una història i a estar-ne pendents; desenvolupar l’esperit crític i cultural i socialitzar valors, caràcter i desenvolupament cultural amb els referents propis del país”. En definitiva, que el teatre els generi “plaer, riures, respecte, tolerància i diversitat”.

Cristina Ramírez, responsable de comunicació de la Xarxa

Clown, humor gestual i circ sense paraules per obrir temporada

L’obra d’aquest dissabte, Le Voyage , és un espectacle de clown , humor gestual i circ sense paraules que “a més de fer-nos riure, ens desperta emocions, ens sacseja i ens fa reflexionar”. JAM, projecte basat en el clown i el teatre de carrer engegat l’any 2010 per Jaume Jové, posa el focus a Le Voyage en els refugiats i migrants, i en el viatge que han d’emprendre cap a una nova vida. Una reflexió profunda sobre un col·lectiu invisible, invisibilitzat i deshumanitzat.

Cristina Ramírez, responsable de Comunicació de la Xarxa

JAM posa sobre l’escenari tota la seva expertesa humorística com a clown per sacsejar l’espectador en una obra amb múltiples lectures, tant per a infants i adolescents com per a adults i famílies al complet, atès que hi ha una gran quantitat de registres. El clown , els malabars i els objectes fan que els nens petits de 3-5 anys s’ho passin molt bé, ja que JAM els fa riure. Els d’edat mitjana ja capten algun dels missatges de l’obra, i els joves i adults poden adonar-se de la foto complerta.

El resultat és un espectacle de 90 minuts per somiar i fer un viatge a la infància -en el cas dels adults- i al món de la fantasia en el dels més petits. Inclou malabars i un llenguatge visual que no impacta negativament en els menuts.

Font: ‘Le Voyage’ estrenarà dissabte la temporada de teatre infantil de la Xarxa