L’Escola Vicente Aleixandre canta i balla per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient

Categories General

Aquest divendres, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i l’Escola Vicente Aleixandre s’ha sumat a la iniciativa ‘Dona la nota, encara hi som a temps’, impulsada pel Camp d’Aprenentatge Pau Casals (El Vendrell, Tarragona). La campanya proposa diferents activitats per assolir els 17 Objectius per al Desenvolupament Sostenible i complir l’Agenda 2030. Els alumnes del centre martorellenc han enregistrat un vídeo musical per incidir en el consum responsable per aconseguir un món més sostenible.

El CPA Pau Casals s’ha convertit en una escola verda, una vessant que han aplicat molts centres educatius i que els converteix en actors principals a l’hora de lluitar contra el canvi climàtic. En aquesta lluita, ha impulsat el projecte ‘Dona la nota, encara hi som a temps ‘ , on també hi prenen part altres serveis de la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital.

L’Escola Vicente Aleixandre és un dels 295 centres educatius de Catalunya que ha volgut sumar-se al projecte de les escoles verdes i ho ha fet a través de la cançó No ens desdibuixeu.  Tot i que la idea inicial era poder representar-la a l’aire lliure tots els centres catalans alhora, la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha obligat a canviar de plans.

En aquest cas, l’escola martorellenca ha demanat als alumnes, des de P3 fins a 3r de primària, que gravessin vídeos des de casa ensenyant gestos que afavoreixen la lluita contra el canvi climàtic. Els escolars, des de 4t fins a 6è de primària, han cantat i ballat la cançó. A més, també hi ha pres part el professorat i ha inclòs aspectes inclusius. La directora Anna Llopart explica que ha estat un vídeo “molt emotiu”.

Anna Llopart, directora Escola Vicente Aleixandre

Llopart destaca els valors que es treballen a través d’iniciatives com aquesta, com la cohesió o el treball en grup, i que també s’apliquen al centre martorellenc.

Anna Llopart, directora Escola Vicente Aleixandre

El repte de cantar i ballar la cançó era un dels que el CPA Pau Casals havia proposat, i no és el primer en què l’Escola Vicente Aleixandre hi havia pres part. En aquest sentit, la directora del centre ha posat en valor accions com aquesta, en què tota l’escola hi pren part i se suma per a causes importants.

Font: L’Escola Vicente Aleixandre canta i balla per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient