Martorell avançarà a la fase 2 de la desescalada aquest proper dilluns

Categories General

Segons ha anunciat avui el Ministeri de Sanitat, Martorell i el conjunt de la Regió Sanitària de Barcelona, entrarà dilluns en la fase 2 del procés de desconfinament. Com en cada pas endavant, cal prudència i sentit comú per protegir-nos del contagi, alhora que recuperem progressivament l’activitat social.

En la fase 2 es podrà passejar i fer esport a qualsevol hora, és a dir, s’eliminen les franges horàries, respectant, això sí, la preferència de les persones més vulnerables i de la gent gran. Els passejos i l’esport es podran fer més enllà del nostre terme municipal. Podrem anar a fer esport individual, com córrer, passejar per espais naturals o anar en bicicleta pels municipis de la nostra Regió Sanitària. Es podran fer activitats en grup fins a un màxim de 15 persones.

Es reobre l’interior dels bars i restaurants. Només en taula (no a la barra), amb limitació d’aforament i les mesures de distanciament i higiene. A Martorell cada establiment té un rètol indicant el nombre màxim de persones que hi podran haver a l’interior en cada fase.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha recordat que les dependències i serveis d’atenció al públic municipals també es reobren progressivament per fer l’atenció presencial. És el cas de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), les Oficines d’Atenció a l’Usuari (OAU), l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), l’Oficina Local d’Habitatge (OLH), l’Arxiu Municipal, les Llars d’Infants Municipals, la Biblioteca Martorell, les escoles públiques d’educació infantil i primària, el Complex Educatiu, l’Espai Jove (Centre Cultural), el Viver d’Empreses, el Centre de Promoció Econòmica (Molí Fariner), el CET Can Cases o Deixalleria Mòbil i Deixalleria Fixa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

També obre al públic el Cementiri Municipal. Les vetlles en tanatoris podran fer-se amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i de 15 en espais tancats. Als llocs de culte es permetrà l’assistència sense superar un 50% de l’aforament màxim.

152 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, avui tornem a tenir a l’Hospital Sant Joan de Déu un ingressat amb positiu de fora de Martorell. Hi ha vuit persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui tres positius i 148 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 152 persones infectades de coronavirus de les quals 150 són de Martorell. Avui, novament, no hem de lamentar cap defunció.

Font: Martorell avançarà a la fase 2 de la desescalada aquest proper dilluns