L’il·lustrador Dani Garrido traça emocions a l’exposició ‘Empàtics’

Categories General

El jove il·lustrador de Martorell Dani Garrido (@Garrymuska ) mostra des d’aquest dijous 9 i fins el 31 de gener a l’Espai Jove ‘Empàtics’, una exposició d’obres que reflexionen sobre les emocions i l’empatia. La composen cinc conjunts de dobles siluetes amb les parts visibles i no visibles de les relacions humanes. En paral·lel, divendres al mateix indret se celebrarà una taula rodona (18.00h) referent als continguts de la mostra.

‘Empàtics’ s’inspira en el mot anglès empath , que entre d’altres coses es refereix “a un subjecte o persona amb un poder sobrenatural de sentir l’energia emocional de l’altre”, explica l’artista. D’aquí que hagi recreat “escenaris amb persones que empatitzen amb altres, sigui per bé o per mal”, ja que considera important “tractar les emocions, un aspecte amb el que tots connectem. Una de les coses més necessàries que hem de posar en pràctica a la societat és l’empatia, posar-nos en el lloc de l’altre”.

Dani Garrido, il·lustrador martorellenc

Partint d’aquest objectiu, Garrido ha traçat amb la tècnica digital cinc il·lustracions que formen deu obres, ja que cada silueta té un doble: “una d’elles es veurà en blanc, per fora, i l’altra serà com un negatiu, amb el fons negre i emulant una radiografia”. Són, per a l’autor, “una versió visible al natural i una altra en versió X. En la primera hi va l’embolcall i en la segona allò que va per dins, com si es veiés a través d’una radiografia allò que les dues persones comparteixen”.

Dani Garrido, il·lustrador martorellenc

La impressió l’ha feta amb risografia, una tècnica “que proporciona uns colors molt brillants i que dona un aspecte molt més orgànic i tradicional, no tant sintètic”, ja que li agrada treballar “amb colors molt saturats per aconseguir un toc molt orgànic i alhora molt fosc, molt màgic i emocional, que digui molt de mi”.

Garrido (Martorell, 1994) es va graduar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona el 2016 i va fer un postgrau en disseny gràfic al centre Idep Barcelona el 2017. Fa il·lustracions per a editorials, fanzines, anuncis publicitaris i encàrrecs personalitzats de retrats, i ja ha exposat a la capital catalana. Ara, per primer cop, ho fa a Martorell: “És un plaer, una manera de compartir el que faig amb les persones que conec i que confien en mi. És com una forma de gratitud i de connectar espiritualment amb la teva identitat, com si estiguessis exposant la teva ànima als altres”.

Dani Garrido, il·lustrador martorellenc

L’autor ha definit el seu 2019 com un any “molt introspectiu, en el que he creat el meu portafoli i he fet múltiples projectes i els meus primers fanzins”. Reconeix que li ha fet molta il·lusió “fer un fanzín que interpreta la llegenda del pont del Diable i participar al darrer certamen Divers il·lustrant poemes de Carles Rabassa”.

Dani Garrido, il·lustrador martorellenc

Un any en el que també diu haver “après molt sobre intel·ligència emocional” i en el que ha compartit un llistat de propòsits a les xarxes socials, on es fa conèixer com a Garry Muska.

Font: L’il·lustrador Dani Garrido traça emocions a l’exposició ‘Empàtics’