Martorell acull la presentació de ‘La vampira de Barcelona’ un any després del seu rodatge

Categories General

La nau 2 de Ca n’Oliveras ha estat l’escenari on aquest vespre s’ha presentat La vampira de Barcelona , una pel·lícula dirigida per Lluís Danés i que va passar gran part del rodatge a la nau 1, tot just fa un any. L’equip encapçalat per Danés va recrear la Barcelona de 1912 per explicar la història d’Enriqueta Martí, qui ha estat batejada com La vampira del carrer Ponent o La vampira de Barcelona .

El film dirigit pel director del Maresme va estrenar-se el passat 4 de desembre, però avui ha fet parada a Martorell i s’ha exhibit davant del públic martorellenc, alguns dels quals van prendre-hi part com a figurants (en total, 100 veïns han aparegut a la pel·lícula de Danés). La nau 1 de ca n’Oliveras, de 5.000 metres quadrats, va adaptar-se als anys més primerencs del segle XX per recrear dos ambients: per una banda, la Barcelona burgesa, plena de llum. De l’altra, la més fosca, amb el barri del Raval com a protagonista. La vampira de Barcelona va començar a recollir premis tot just abans de projectar-se a les sales de cinema, i és que va rebre el Gran Premi del Públic del Festival Internacional de Cinema de Sitges el mes d’octubre. Des de fa 15 dies, ja pot veure’s als cinemes catalans i avui ha ofert un passi especial als martorellencs.

Un conte per a adults

La història d’Enriqueta Martí va sacsejar la societat barcelonina quan es va conèixer que la desaparició de Teresa Guitart, la filla petita d’una família rica, podia estar-hi lligada. La trama de la vampira de Barcelona se centra en el periodista Roger Comas, que investigarà la petita Guitart i que descobrirà un barri del Raval sòrdid que amaga més desaparicions de les quals s’acusa Martí.

Lluís Danés ha explicat que el film, la seva òpera prima, ha patit prop de 15 modificacions en el seu guió i en la manera de tractar la història original, i confessa que va sentir-s’hi molt atret. “M’estranyava que ningú volgués explicar aquesta història, totes les grans ciutats tenen el seu particular esbudellador”, apunta. Dit i fet, Brutal Media van produir La vampira de Barcelona en el que explica el mateix Danés, és un “conte per a adults amb les meves eines d’expressió pròpies”.

Lluís Danés, director La vampira de Barcelona

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, ha celebrat poder presentar la pel·lícula que va filmar-se a les mateixes instal·lacions i ha destacat el paper dels veïns martorellencs en la gravació. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha expressat la satisfacció per haver cedit les instal·lacions local per rodatge de la pel·lícula i ha posat en valor l’esforç del consistori per seguir programant actes culturals el proper any.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El director de negoci de Brutal Media, Pío Vernis, ha destacat l’ofici de fer cinema, de recrear com escenaris com es feia a estudis com Hollywood o Cineccità. Fa un any, però, va fer-se en clau local: “veureu una recreació amb estil propi i torna als inicis del cinema, i és el que vam fer a Martorell”.

Pio Vernis, director de negoci Brutal Media

El director de màrqueting de Filmaz, Jonathan Cogul, ha reivindicat la cultura i, sobretot, la cultura feta a Catalunya, on segons ha reblat “hi ha molt talent”.

Jonathan Cogul, director de màrqueting Filmax

En aquest sentit, Danés ha defensat els actors implicats en el món de la cultura i ha demanat que cal tenir-ne cura, perquè “és un servei essencial”.

Lluís Danés, director La vampira de Barcelona

La vampira de Barcelona compta amb un repartiment format, entre d’altres, per Francesc Orella, Nora Navas, Roger Casamajor, Bruna Cusí i Sergi López, que aquest vespre no han pogut assistir a la projecció a Martorell. Però han enviat diferents vídeos als espectadors agraint la seva presència i desitjant-los que hagin gaudit del passi, unes imatges que s’han projectat abans de la pel·lícula.

Font: Martorell acull la presentació de ‘La vampira de Barcelona’ un any després del seu rodatge