Martorell acull una de les jornades del nou Pla Estratègic d’Esport i Activitat Física de la comarca

Categories General

Martorell va participar ahir dimarts en l’ActivaLab , el nou Pla Estratègic d’Esport i Activitat Física impulsat pel Consell Esportiu del Baix Llobregat , i va acollir la darrera jornada de treball en la qual es començaran a definir les línies d’acció relacionades amb l’educació, els valors i l’activitat física, un dels set eixos que vertebren l’essència del projecte i que estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La cita va comptar amb la participació del regidor d’Esports, Gerard Mimó.

A través de la implicació de representants municipals i agents de l’ecosistema d’innovació oberta del territori, “l’objectiu d’aquesta trobada a Martorell era definir estratègies per fomentar un esport de caràcter educatiu a la comarca, promovent així que la pràctica esportiva sigui una eina immillorable per l’educació integral de les persones”, va indicar el regidor.

A més, “la reunió va oferir la possibilitat de construir relacions i connectar els actors innovadors de cada municipi, definint i destacant els reptes del territori tot promovent afavorint la generació d’iniciatives i la presa de decisions vinculades”.

Gerard Mimó, regidor d’Esports

Aquest projecte va néixer a partir del plantejament d’una pregunta: com ha de ser un model esportiu en el segle XXI?. “Des de l’inici, va tenir com objectiu principal anar un pas més enllà dels models esportius clàssics i incorporar dinàmiques innovadores i processos de participació ciutadana des de la seva pròpia concepció”, va dir.

Gerard Mimó, regidor d’Esports

L’ActivaLab té la voluntat d’impulsar el potencial transformador de l’activitat física i l’esport a la comarca del Baix Llobregat a través d’accions enfocades a generar un estil de vida actiu i saludable.

Per fer-ho possible, el pla contempla la necessitat de comptar amb l’estructura d’un “lab” de comarca, un laboratori d’innovació ciutadana que actuï com espai d’intersecció per convertir l’àmbit esportiu en un eix motor capaç d’incidir en les polítiques socials del Baix Llobregat.

La col·laboració entre ciutadania, administració, agents econòmics i socials en un marc de paritat serà el mode d’aportar propostes d’innovació ciutadana amb potencial transformador.

Les àrees temàtiques que vertebren el Pla Estratègic de l’Activitat Física i l’Esport estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, els 17 reptes globals plantejats per les Nacions Unides per l’Agenda 2030, i són “vida activa i salut, activitat física i educació, que és el que vam treballar a Martorell, activitat física i medi ambient, activitat física i cohesió social, activitat física i igualtat, activitat física i desenvolupament econòmic, activitat física i governança”, recordava Mimó.

Font: Martorell acull una de les jornades del nou Pla Estratègic d’Esport i Activitat Física de la comarca