Totes les residències de Martorell reben la segona dosi de la vacuna contra la COVID

Categories General

Els usuaris de totes les residències de Martorell ja han rebut la segona dosi de la vacuna de Pfizer BioNTech contra la COVID-19. Tal i com estava previst en el pla de vacunació del Departament de Salut de la Generalitat, 21 dies després de la primera als residents dels quatre centres sociosanitaris de gent gran del nostre municipi se’ls ha administrat la dosi definitiva. La immunització òptima contra el virus l’assoliran d’aquí a set dies.

El procés de vacunació a Catalunya, segons ha afirmat l’alcalde Xavier Fonollosa, “no està anant tan ràpid com voldríem per manca de subministrament de les vacunes, però a Martorell hem pogut garantir, amb el Departament de Salut, que el col·lectiu més vulnerable al virus, els avis i àvies de les residències, estigui protegit abans d’acabar el mes de gener”.

“A Martorell la vacunació no para. Tots els membres del Centre d’Atenció Primària (CAP) han rebut la primera dosi i també la major part del personal de l’Hospital Sant Joan de Déu i del Sagrat Cor”, ha indicat Fonollosa. “Cal seguir insistint que necessitem tenir vacunes per donar cobertura a la resta de col·lectius de risc, especialment a les persones grans i amb alt grau de dependència que viuen en domicilis particulars i que cal protegir també de manera prioritària i urgent”. L’Ajuntament manté la coordinació amb Salut per ajudar en la distribució de la vacuna a tota la població, i oferir els espais i recursos necessaris per tal d’accelerar-la.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa a les dades concretes de l’epidèmia, avui hi ha sis pacients, cinc de fora i una persona de Martorell, positius de coronavirus ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu, on hi ha sis persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital Sagrat Cor avui hi ha 49 persones ingressades amb positiu, nou d’elles de Martorell. I tenim 189 veïns i veïnes confinats al seu domicili. Avui, no hem de lamentar cap defunció pel virus a Martorell.

La taxa de reproducció del virus a Martorell és d’1,26 i el risc de contagi és molt alt. Hi ha 19 grups escolars afectats: 11 de l’Institut Joan Oró, un de l’Institut Pompeu Fabra, quatre de l’Escola Lola Anglada, un de l’Escola La Mercè, un de l’Escola Els Convents i un de l’Escola Mercè Rodoreda.

Font: Totes les residències de Martorell reben la segona dosi de la vacuna contra la COVID