Montserrat inspira un espectacle que marida poesia i música a la Biblioteca

Categories General

L’actriu Gemma Argelaga i el músic Oriol Carbó han portat aquesta tarda a la Biblioteca Francesc Pujols un espectacle que marida poesia i música al cinquanta per cent, i que porta per títol ‘Poesies amb gust a Montserrat’. Una selecció de poemes escrits per dones, amb la inspiració de la muntanya de Montserrat, que n’és el fil conductor.

Argelaga i Carbó formen el grup Paraules al vent i són els impulsors d’aquest projecte musical que va néixer a la seva vila natal, Vacarisses. L’actriu explica que “va partir com a part d’una iniciativa del grup amateur de teatre de Vacarisses, que van obrir jardins i patis municipals de cases emblemàtiques del poble per a que tothom pogués gaudir-los a través d’espectacles itinerants curts, de cinc o sis minuts de durada”. “La nostra proposta d’interpretar sis poemes amb música va encantar i la bibliotecària de Vacarisses, que era entre el públic, ens va dir que s’havia d’ampliar i fer-la arribar a la resta de pobles al voltant de Montserrat”.

Gemma Argelaga, actriu

El nom de l’espectacle, ‘Poesies amb gust a Montserrat’, neix fruit de la inspiració que desperta la muntanya. “Vam treballar què significa Montserrat per a nosaltres. I ens significa casa, saviesa, amor, camí i avançar. Amb aquesta pluja d’idees, el joc que faig és triar poemes, que passo a l’Oriol, i ell tria la música addient per a cadascun. Els dos elements -poesia i música- adquireixen la mateixa importància i es posen al mateix nivell. Bona prova d’això és el fet que “jo també he hagut d’adaptar la meva lectura i interpretació a l’oïda i a la proposta musical de l’Oriol”, exclama Argelaga.

Gemma Argelaga, actriu

Un espectacle dinàmic en cada posada en escena: “El públic té dins una cistella tots els poemes i anem fent a partir de la tria que es fa, dels poemes que van sortint”. El denominador comú, però, és l’autoria dels textos. “Es tracta de poetesses en tots els casos, perquè per a nosaltres la muntanya és Montserrat i volíem reivindicar les poetes contemporànies, tant les que ja són descobertes com les que estan per descobrir: Montserrat Abelló, Maria Mercè Marçal i Joana Raspall, amb d’altres no tan conegudes com la Joana Bel o la cantant Suu, que té composicions molt boniques. Una barreja molt eclèctica, on també hi apareixen la Sònia Moll i la Dolors Miquel”. Argelaga conclou que “Montserrat ens ha inspirat i han sortit elles”.

Gemma Argelaga, actriu

A l’espectacle, Argelaga també hi inclou alguna creació poètica pròpia “per convidar tothom a apropar-se a l’art des de qualsevol vessant i participar-ne. No tenir vergonya de mostrar les nostres creacions pròpies, fent el que sigui, però compartint la nostra part creativa amb els altres”.

‘Poesies amb gust a Montserrat’ es va estrenar a Vacarisses i ja s’ha portat a Olesa de Montserrat, Esparreguera i el Bruc. Després de passar per Martorell, tancarà el cercle a Collbató.

The post Montserrat inspira un espectacle que marida poesia i música a la Biblioteca appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: Montserrat inspira un espectacle que marida poesia i música a la Biblioteca