Nerea Nuño es proclama campiona de Catalunya de futbol sala i debutarà en un campionat estatal

Categories General

La martorellenca Nerea Nuño, integrant de l’equip cadet de l’AE Penya Esplugues, començarà a Motril (Andalusia) el seu primer campionat d’Espanya, en categoria cadet, a partir del divendres 10 de juny. La jugadora martorellenca s’ha proclamat campiona de Catalunya, imposant-se a Les Corts UBAE (5-1) i va certificar el bitllet cap al campionat d’Espanya que tindrà lloc a Andalusia.

A l’estatal, el primer rival de les espluguines serà l’AD Alcorcón, de Madrid, contra qui jugarà divendres (16.15j) en el partit corresponent als quarts de final. En cas de guanyar, s’enfrontaran al campió d’Andalusia l’endemà, a la semifinal. La gran final tindrà lloc el diumenge 12 de juny. L’AE Penya Esplugues és l’únic representant català en la categoria cadet i vol dir la seva després que fa dos anys, la pandèmia hi impedís posar-se a prova en l’estatal infantil.

Les espluguines han preparat el campionat estatal enfortint el que fan bé i entrenant amb noves eines: “són entrenaments forts i estem afegint jugades noves per a posar-les en pràctica”. La martorellenca explica que ha estat una temporada en què ha gestionat bé els seus estudis a l’Institut Joan Oró amb les sessions d’entrenament a Esplugues.

Nerea Nuño, jugadora AE Penya Esplugues

Les espluguines van arribar a la final catalana després d’una primera fase de lliga pràcticament perfecta, on van sumar 27 punts repartits en nou victòries i una derrota i convertint-se en l’equip més golejador.

Després de veure’s les cares amb Les Corts UBAE i perdre en la primera fase de la Copa Catalunya (2-6), les espluguines van tornar-hi la moneda i les van guanyar al partit pel títol de campiones de Catalunya. Nerea Nuño ha reconegut que després d’una primera fase més plàcida, van mostrar una imatge forta a la fase final i van saber competir davant les barcelonines. “Estic molt orgullosa del meu equip, ara anem a pel Campionat d’Espanya”, ha reblat.

Nerea Nuño, jugadora AE Penya Esplugues

La resta d’equips que han assolit els quarts de final de l’estatal són el campió d’Andalusia, el FSF Castro, el César Augusta, la Sociedad Deportiva Hispania i el Deportes Malagón.

Font: Nerea Nuño es proclama campiona de Catalunya de futbol sala i debutarà en un campionat estatal