Oberta la participació a totes les categories del Premi Vila de Martorell 2022

Categories General

El 47è Premi Vila de Martorell 2022 obre la presentació d’originals des d’ara i fins al proper 17 de febrer. El certamen s’estructura, de nou, en cinc blocs temàtics: poesia catalana; poesia castellana; traducció de clàssics; microrelat i premis locals. En total, 10 categories i un muntant econòmic de 7.550 euros, a més d’altres premis.

Les dues principals categories són les de Poesia Catalana i Poesia Castellana , de 2.000 euros cadascuna i l’edició de l’obra. Caldrà presentar un poemari original, inèdit i d’extensió mínima de 500 versos, convertits a PDF i enviats al nou web del Premi. Enguany, també a les dues categories, caldrà enviar còpia en paper a la direcció postal de la Biblioteca Martorell. Cada autor només podrà presentar una obra en cada modalitat.

La categoria de Microrelat també és oberta a tothom -joves i adults-, presentant un original, inèdit, de 2.400 caràcters d’extensió màxima. Es poden presentar fins a dues obres per autor, en català o castellà, i el jurat decidirà un premi de 400 € per al millor.

La tècnica de la Biblioteca, Josefina Canals, explica que una de les novetats és la temàtica del microrelat, que ja no serà només sobre la pandèmia:

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Es consolida la categoria de Traducció de Clàssics Memorial Montserrat Ros , de traducció al català d’una obra literària grega o llatina de l’antiguitat, l’Edat Mitjana, el període bizantí o el Renaixement. El premi és de 2.000 euros i la publicació de l’obra en edició bilingüe (grec/català o llatí/català) per l’editorial Adesiara, que la incorporarà al seu catàleg. L’extensió de la traducció no pot ser inferior a 75 pàgines de 2.100 espais.

Canals enumera aquests quatre blocs del Premi Vila oberts a la participació de tothom:

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

El cinquè bloc és el que inclou els Premis Locals , per als autors que resideixen a Martorell, els que tot i no viure-hi estan associats a entitats culturals registrades i al professorat que treballa als centres escolars locals. Inclou set categories i s’estructura a tres nivells: adults, joves i infants.

Per als adults, es convoca el premi de poemes o obra en prosa -dotació de 780 euros i edició de l’obra-; el premi al millor conte -premi de 100 euros i taller d’escriptura- i al millor poema -100 euros i taller d’escriptura-.

Per a infants i joves, es destinen dues categories per a alumnes de cicle superior i Primària: al millor conte -premi d’un taller d’escriptura- i al millor poema infantil -mateix premi-. Cada centre seleccionarà de l’alumnat fins a 3 treballs per cicle i els enviarà en PDF al web. També els infants i joves ho podran enviar de manera individual.

També es concediran dos premis per a alumnes de 12 a 18 anys en categoria de conte -75 euros i taller d’escriptura- i de poema, amb el mateix premi. Tots els alumnes guanyadors rebran un lot de material promocional de la Biblioteca i la lectura radiofònica de l’obra al programa Martorelletres , de Ràdio Martorell. Les obres guanyadores s’incorporaran a la col·lecció local de la Biblioteca.

La data límit de presentació dels originals és el 17 de febrer de 2022, i l’acta amb el nom dels guanyadors es penjarà al web a l’abril. La totalitat dels requisits de presentació dels originals són a les bases, al web. Per a qualsevol consulta, us podeu adreçar a: premivilamartorell@martorell.cat o a la Biblioteca (telèfon 93 775 60 60).

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Presentació de les obres guanyadores del Premi Vila 2021

Aquest proper dijous, 25 de novembre, se celebrarà la presentació de les tres principals obres guardonades del Premi Vila 2021 , en un acte que se celebrarà al Centre Cultural a partir de les 18.30h. Canals detalla que es parlarà “de Llet de glacera , d’Alba Camarasa, de De Mecánica de Vicente Luis i de La Foradada , de Llum Saumell”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

L’actriu Mar Ulldemolins serà la mestra de cerimònies i encarregada de fer les lectures de les tres obres, acompanyada de l’actuació del ballarí martorellenc Blai López i de Joan Jansana, que interpretaran peces de dansa contemporània.

Font: Oberta la participació a totes les categories del Premi Vila de Martorell 2022