‘Participa i fes volar la imaginació’, recorregut a peu i en globus per conèixer la nova infraestructura verda i el Parc de la Vila

Categories General

L’Ajuntament de Martorell ha programat, per al pròxim dimecres, 17 de juliol de 2024, una jornada informativa i participativa sobre el projecte de la nova infraestructura verda per a la reducció del risc d’inundació en l’entorn urbà del barri de la Vila.

Sota el nom de ‘Participa i fes volar la imaginació’, l’Ajuntament planteja una jornada familiar perquè la ciutadania conegui de ben a prop l’àmbit on es preveu fer realitat el projecte del nou Parc de la Vila, i tingui l’oportunitat de participar en un dels grans projectes que es duran a terme a Martorell en els pròxims anys.

La regidora de Teixit Associatiu, Cooperació i Participació, Àngels Soria, diu que “amb aquesta jornada volem que hi hagi un coneixement previ de la zona on es construirà aquest futur parc i els seus possibles usos, ja que es preveu incorporar espais esportius, de biodiversitat i lúdics. També un itinerari amb un mirador cap a l’espai fluvial i l’horta”.

Àngels Soria, regidora Teixit Associatiu, Cooperació i Participació

“Ens agradaria aconseguir la participació de la ciutadania per recollir les propostes sobre els usos que es poden donar al nou parc. Per tal que sigui una jornada participativa, però també lúdico-festiva, es faran diferents activitats”, avança la regidora.

Àngels Soria, regidora Teixit Associatiu, Cooperació i Participació

La jornada informativa i participativa començarà a les 18.30h, amb un seguit d’activitats de circ per als infants, situades al Camp de les Carolines.

A la mateixa hora s’iniciaran els recorreguts per grups, que començaran amb una passejada per l’entorn d’una mitja hora de durada, iniciant al Camp de les Carolines, que inclourà una explicació de les actuacions previstes en aquest projecte.

Després de la passejada, els participants faran un enlairament en globus aerostàtic des del mateix Camp de les Carolines, amb l’objectiu de veure l’espai des de dalt amb vista d’ocell.

A través de la passejada i l’enlairament en globus, els participants veuran l’àmbit del futur Parc de la Vila, un espai verd més gran que el Parc Central de la Sínia, que preveu incorporar un itinerari mirador cap a l’espai fluvial i l’horta, espais lúdics, esportius i de biodiversitat.

La primera fase d’aquest projecte correspon a la construcció d’una nova infraestructura verda per a la protecció del front urbà del barri de la Vila davant del risc d’inundació, així com la millora ambiental dels marges del tram final del riu Anoia.

En una segona etapa, es donarà forma al Parc de la Vila i finalment es reurbanitzarà l’àmbit dels carrers Riu i Revall, amb la millora dels serveis existents, la creació de noves voreres i la millora de la mobilitat.

A més de la passejada a peu i el vol en globus, la jornada inclourà una dinàmica participativa per a recollir les diferents visions de la ciutadania. A través d’aquesta dinàmica, l’Ajuntament fa una crida perquè tothom qui vulgui proposi quins nous usos es podrien donar a aquest nou espai i expliqui com voldria que fos.

Els recorreguts són gratuïts i s’organitzaran en diferents torns de grups reduïts. Per a participar-hi és necessari fer una reserva prèvia a través del portal a entrades.martorell.cat .

El projecte ‘Nova infraestructura verda per a la reducció del risc d’inundació en l’entorn urbà del barri de la Vila’ compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

The post ‘Participa i fes volar la imaginació’, recorregut a peu i en globus per conèixer la nova infraestructura verda i el Parc de la Vila appeared first on Web de notícies de l’Ajuntament de Martorell .

Font: ‘Participa i fes volar la imaginació’, recorregut a peu i en globus per conèixer la nova infraestructura verda i el Parc de la Vila