Pastora Soler, Figa Flawas i Xavi Coral, noms d’una Festa Major que arriba del 14 al 16 d’agost

Categories General

L’actuació de la cantant Pastora Soler, de l’emergent grup Figa Flawas o el pregó del periodista Xavi Coral són alguns dels noms destacats de la propera Festa Major de Martorell , del 14 al 16 d’agost. El capítol dels concerts es completarà amb la tornada d’El Pony Pisador i les actuacions dels Dj’s. La Cercavila i el Cercafoc aportaran l’imprescindible toc de tradició, a la que s’hi han anat afegint la Festa Petarda i el Holi Party.

Aquest migdia, l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura Sergi Corral han presentat la programació i el cartell de festes al passeig del Quarter. Ho han fet acompanyats de les regidores Rosa Cadenas, Àngels Soria i Belén Leiva, i sota la figura festiva del Diable i la Velleta, els gegants de Martorell.

Fonollosa ha dit que “la Festa Major recupera el format més tradicional, de tres dies, en els que hi haurà una mica de tot i per a tots els públics, perquè tenim ganes de passar-ho bé”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Corral ha recalcat que “d’uns anys ençà s’ha instaurat el concepte de concert multiutudinari de l’estiu. Enguany vindrà Pastora Soler i n’estem molt contents, ja que farà parada a Martorell en un concert que serà gratuït per al públic, enmig d’una gira que està fent per tot Espanya”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell

El regidor ha ressaltat que la tradició és inherent a tota Festa Major i que, “per reforçar la idea de la cultura popular, ho plasmem en el cartell de la Festa, que conté la figura del nostre gegant del Diable, que no deixa de simbolitzar un martorellenc més que es disfressa de diable i de gegant a les festivitats, per crear aquesta identitat i amor pel nostre poble”.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell

Un gegant del que se’n farà una versió en careta per a que tothom se la posi mentre té lloc el pregó. La cara coneguda que, en aquesta ocasió, s’encarregarà de fer-lo serà el periodista i presentador dels Telenotícies de TV3 Xavi Coral.

Sergi Corral, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell

Més d’una trentena d’actes

La Festa Major començarà el dilluns 14 amb la plantada del seguici festiu (18.00h, passeig del Quarter) i la Cercavila, mitja hora més tard. A les 19.15h, Xavi Coral pronunciarà el pregó des del balcó de l’Ajuntament, i la Cercavila continuarà fins a la plaça de l’Església, on a les 21.30h hi haurà Cinema a la Fresca. Seguidament serà el torn del Cercanit (23.00h) i la Festa Petarda (01.00h) amb Vayatella Versace, Kika Lorace & Banana Làser DJ. A El Progrés, hi haurà sopar (21.00h), concert (23.00h) i ball de gala (00.00h) amb l’Orquestra Maravella.

Dimarts, dia patronal, hi haurà portes obertes al local dels Amics de Sant Antoni tot el matí. A l’Enrajolada es faran visites teatralitzades (11.00, 12.00 i 13.00h) i a l’església de Santa Maria tindrà lloc la Missa Solemne (12.00h), que precedeix el concert-vermut (13.30h) amb Les Violines. A la tarda, Holi Party a la plaça de les Cultures (17.30h), seguida de la gelatada i la ballada de sardanes (19.30h). Ja a la nit, el Correfoc des de la plaça Onze de Setembre (22.00h). Hi haurà també sessió dels Monoloaddictes amb Toni Moog a El Progrés (22.30h). Els concerts al carrer de Josep Vilar estaran encapçalats per l’actuació de Pastora Soler (23.00h), seguida de DJ Lupita i DJ Quim Martínez (00.30 i 02.30h, respectivament).

Dimecres al matí es repetiran les visites teatralitzades, al Museu Vicenç Ros. A la tarda, hi haurà una activitat juvenil de Pugna Battles (18.00h Skate Park). A la zona de concerts, serà el torn de l’actuació doble de El Pony Pisador (19.30h amb ‘El Pony Menut’ i 23.00h presentant ‘It’s never too late for Sea Shanties’). També les arts escèniques hi seran representades amb l’espectacle White Bottom de Ramiro Vergaz (21.30h, passeig de la Creu Roja). a l’escenari proper, actuarà el duet Figa Flawas, que presentaran ‘La Calçotada’ (00.30h) i la nit acabarà amb DJ Enka (02.00h).

Font: Pastora Soler, Figa Flawas i Xavi Coral, noms d’una Festa Major que arriba del 14 al 16 d’agost