Què es pot fer en la fase 2 a Martorell?

Categories General

Martorell entrarà aquest dilluns, 8 de juny, en la fase 2 del desconfinament pel coronavirus. A banda de les activitats permeses a les fases anteriors, s’ampliarà la relació entre persones que no formen part d’un mateix grup de convivència, sempre que es respectin les mesures de seguretat i higiene, i s’eliminen les franges horàries, excepte per a gent gran i persones vulnerables.

Mobilitat

En la fase 2 es podrà circular per la unitat territorial de referència en grups d’un màxim de 15 persones. No es pot sortir de l’àrea sanitària excepte per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, assistència sanitària i atenció a persones amb necessitats.

Les franges horàries per passejar i fer esport d’oci s’eliminen, excepte per als col·lectius vulnerables, com ara la gent gran que podran sortir de 10.00 i les 12.00h i entre les 19.00 i les 20.00h. Els passejos i l’esport es podran fer més enllà del propi municipi. Només es podrà anar a les segones residències si aquestes estan dins la mateixa àrea sanitària.

Es permetran les visites amb cita prèvia a residents d’habitatges tutelats i centres residencials de persones amb discapacitat. En el cas de les residències de gent gran les trobades es faran preferentment en casos excepcionals, com el final de la vida o l’alleujament per la situació de salut del resident.

Atenció presencial a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Martorell reprendrà l’atenció presencial als ciutadans amb els horaris habituals, tot i que, sempre que sigui possible, es recomana concertar cita prèvia: Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), Oficines d’Atenció a l’Usuari (OAU), Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) , Oficina Local d’Habitatge (OLH), Arxiu Municipal, Llars d’Infants Municipals, Biblioteca Martorell, escoles públiques d’educació infantil i primària, Complex Educatiu, Espai Jove (Centre Cultural), Viver d’Empreses, Centre de Promoció Econòmica (Molí Fariner), CET Can Cases, Deixalleria Mòbil i Deixalleria Fixa.

Centres educatius i llars d’infants

Seguint el Pla d’Obertura dels Centres Educatius de la Generalitat de Catalunya , les escoles de Martorell obriran portes per atendre de manera personalitzada i presencial aquells alumnes que, de forma voluntària, ho requereixin. Es prioritzarà el suport lectiu i d’orientació́, fent especial èmfasi en els finals d’etapa educativa; l’acompanyament tutorial i emocional de tot l’alumnat, i facilitar la planificació́ dels diferents escenaris del curs 2020-2021 en cada centre, tot incidint en el treball organitzatiu del retorn.

En tota actuació́ s’hauran de garantir, d’una manera extremadament estricta, les condicions de salut de l’alumnat i del personal docent i no docent, d’acord amb les exigències de l’autoritat sanitària. Per això̀, es descarta, en qualsevol cas, la reobertura del servei de menjador abans del proper curs i només en casos específics i necessaris es permetrà̀ el de transport escolar.

Com a complement, el Departament d’Ensenyament també́ preveu propostes especifiques i extraordinàries, mentre duri el període lectiu, per motius d’ocupació́ laboral de les unitats familiars amb fills en edat 1-6 que hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo i el Govern de l’Estat no articuli el permís retribuït per a aquests casos que li ha estat sol·licitat.

Pel que fa a les llars d’infants municipals, la Regidoria d’Ensenyament va informar les famílies de la possibilitat de reobertura i va demanar a les que complien els requisits exigits (treball presencials d’ambdós progenitors i/o casos de vulnerabilitat) que manifestessin la seva intenció de reincorporar-se al servei. Un total de 15 famílies de les tres llars municipals han sol·licitat plaça. Els infants s’agruparan a la Llar d’Infants Pont d’Estels, dividits en tres aules.

Vetlles i culte

Les vetlles en tanatoris podran fer-se amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i de 15 en espais tancats. Als llocs de culte es permetrà l’assistència sense superar un 50% de l’aforament màxim.

Equipaments culturals

La Biblioteca Martorell ja va reobrir el passat dijous 28 de maig, però només per al servei de préstec de documents, a la zona de recepció. Els usuaris hi han d’accedir amb mascareta i, si pot ser, amb cita prèvia, a concertar en aquest formulari o al 93 775 60 60. De moment, l’horari d’obertura és de dilluns a dijous de 16.00 a 19.30h, i divendres de 10.00 a 13.30h.

A més, la devolució de documents es pot fer a la bústia de retorn exterior, per a la que és necessari l’ús de guants i mascareta. Els documents retornats quedaran en quarantena durant 14 dies per garantir després un nou préstec amb total seguretat. La Biblioteca ha prorrogat el termini de lliurament de llibres i documents en préstec fins al 31 de juliol.

Museus de Martorell es prepararà per obrir duran la fase 3, exclusivament per a col·leccions i exposicions temporals, i amb un terç de l’aforament.

L’Espai Jove (Centre Cultural) començarà a condicionar els espais en la fase 2 i a dissenyar el calendari d’activitats per poder obrir en fase 3, seguint les mesures de seguretat recomanades.

Teatres i auditoris podran reprendre l’activitat sense superar un terç de l’aforament i amb butaques reservades prèviament. La resta de locals destinats a actes i espectacles culturals no podran reunir més de 50 persones en espais tancats. En el cas d’activitats a l’aire lliure, el públic haurà de restar assegut i no es podrà superar un terç de l’aforament ni reunir més de 400 persones.

Equipaments esportius

El Centre Integral d’Esport i Salut (CIES), inclosa la piscina d’estiu, el Complex Esportiu La Vila i el Complex Esportiu Torrent de Llops romandran tancats al lliure ús dels abonats i entitats esportives fins a la fase 3 per garantir la seguretat d’usuaris i treballadors.

Comerç

Els locals i comerços minoristes podran obrir sense superar un 40 % de l’aforament amb horari d’atenció prioritari per a persones majors de 65 anys. Hauran de garantir una distància mínima de dos metres entre clients o, en cas que no sigui possible, permetre la presència només d’un sol consumidor.

Els mercats no sedentaris de Buenos Aires i La Vila es limiten a un terç dels llocs habituals autoritzats, i control de l’afluència dels clients per garantir la distància de dos metres. Els productes no podran ser manipulats pels consumidors.

Hostaleria i restauració, excepte bars d’oci nocturn, podran obrir al públic per al consum dins del local i sense superar el 40 % de l’aforament. El consum dins del local s’haurà de fer assegut a una taula o grup de taules i, preferentment, amb reserva prèvia. No es permetrà l’autoservei a la barra per part del client. Es permet encarregar menjar per emportar al local. Les terrasses a l’aire lliure tindran una limitació del 50 % de les taules sense superar l’ocupació màxima de 10 persones.

Les consultes derivades de la desescalada es poden seguir dirigint al Departament de Promoció Econòmica a través de jsanchez@martorell.cat.

Hotels

Podran obrir al públic les zones comunes sense superar un terç de l’aforament i mantenint les mesures establertes als àmbits de l’hostaleria i la restauració. Els espais tancats on se celebrin esdeveniments, activitats d’animació o gimnasos hauran de ventilar-se dues hores abans de cada ús. Les classes grupals hauran d’organitzar-se amb un aforament màxim de 20 persones i evitant l’intercanvi d’objectes.

Deixalleria

La Deixalleria Municipal reprendrà el seu funcionament aquest dilluns en l’horari i calendari habitual. L’Ajuntament activarà les mesures de prevenció, seguretat i higiene necessàries per minimitzar el risc de contagi i demana a la ciutadania que es faci un ús responsable del servei per evitar aglomeracions. La Deixalleria Mòbil recuperarà la seva ruta i horaris habituals a partir de dimecres, 10 de juny, i també disposarà de cartells informatius amb les mesures de seguretat i higiene per minimitzar el contacte directe entre els treballadors i els usuaris. Més informació .

152 persones afectades per coronavirus a Martorell

Pel que fa a l’evolució de l’epidèmia, avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu un ingressat amb positiu de fora de Martorell, cap professional sanitari. Hi ha 11 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui tres positius i 148 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 152 persones infectades de coronavirus de les quals 148 són de Martorell. No hem de lamentar cap defunció a la nostra població en el dia d’avui.

Font: Què es pot fer en la fase 2 a Martorell?