Tercera caminada del cicle ‘Passejades per a la gent gran’ a Sallent

Categories General

Dimecres, 16 de març, va tenir lloc la tercera caminada del cicle ‘Passejades per a la gent gran’ 2021-2022, que organitza la Diputació de Barcelona amb el suport de 84 poblacions, entre elles Martorell. Hi van prendre part 24 caminaires de Martorell, acompanyats per dues monitores del Departament d’Esports de l’Ajuntament, en una ruta per la població de Sallent.

Els participants van gaudir d’un recorregut de 8,5 quilòmetres amb desnivells molt suaus per llocs d’interès de la població bagenca, dels quals se’ls va fer una breu explicació per conèixer la història i els paratges del poble de Sallent, apunta Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell.

Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell

En acabat, els caminants van quedar-se a dinar, seguint els protocols anticovid, i posteriorment van poder gaudir d’una tarda de ball en línia.

Martorell es va adherir al cicle de caminades l’any 2015 i, enguany, forma part del grup integrat per Ullastrell, Sallent i el Prat de Llobregat. La primera ruta es va fer el passat mes de novembre a Ullastrell, el 16 de febrer li va tocar el torn al Prat de Llobregat, aquest passat dimecres a Sallent i el 6 d’abril es farà a la nostra població, coincidint amb el Dia Internacional de l’Activitat Física. Al maig tindrà lloc la caminada de cloenda, previsiblement a Santa Coloma de Gramanet.

Enric Gotsens, coordinador del cicle a Martorell

El cicle ‘Passejades per a la gent gran’ és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona, que va néixer l’any 2001 amb la voluntat de promoure l’intercanvi entre diferents municipis, oferint la possibilitat a les persones de més de 65 anys de conèixer diferents entorns geogràfics i de viure la natura d’una manera adaptada a les seves possibilitats.

S’ofereixen uns recorreguts suaus i assequibles per pistes forestals o camins de muntanya en distàncies d’entre vuit i 10 quilòmetres. D’aquesta manera, es vol promoure i dinamitzar l’activitat física i l’exercici entre les persones grans com a eina per millorar la salut i afavorir les relacions interpersonals, a més de donar a conèixer els territoris de la demarcació de Barcelona.

Font: Tercera caminada del cicle ‘Passejades per a la gent gran’ a Sallent