Tres entitats engeguen un circuit de benestar emocional a través de l’art

Categories General

L’associació Artistes Plàstics , l’Aula de Teatre i el Club Social Punt de Trobada , amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, han engegat el projecte ‘L’art de cuidar-te’. L’objectiu és fer una proposta de canvi de paradigma en el sistema d’atenció a les persones, posant l’èmfasi en la importància de cuidar els aspectes emocionals i relacionals com a motor de transformació de les situacions que visquin. Un instrument de prevenció de la salut mental, a través d’un circuit d’activitats que utilitzen l’art com a mitjà de treball.

“És un projecte que es va iniciar a principis del curs passat i que vol acollir les persones des d’un espai de respecte a través de desenvolupar activitats artístiques”, esmenta Alícia Zamora, coordinadora pedagògica de l’Aula de Teatre. L’educadora del Club Social Punt de Trobada, Sandra Miguélez, menciona que “en tot aquest temps hem pogut experimentar els beneficis de l’art en el procés de recuperació de les persones que pateixen algun tipus de problema de salut mental”.

Alícia Zamora i Sandra Miguélez

El gruix de les activitats està dividit en tres espais i horaris diferenciats. La primera és la companyia de teatre La Colla, que assaja cada dilluns, de 17.30 a 19.00h, a l’Aula de Teatre de Martorell. L’activitat té una finalitat d’impacte comunitari i treballa en la realització de diferents peces teatrals amb finalitat solidària. Té com a base la creació teatral a través de la improvisació sobre consignes concretes que, més tard, es mostren al públic.

La segona activitat és Espai escènic i es desenvolupa cada divendres, d’11.00 a 12.30h, a l’Aula de Teatre. Vol millorar les capacitats de la nostra intel·ligència emocional, a través de reconèixer les nostres emocions i gestionar-les per evitar bloquejos, rebaixar l’ansietat, i sumar confiança i seguretat.

I l’Espai de ceràmica és la tercera activitat que es fa els dimecres, de 18.00 a 20.00h, a Ca l’Oller. Un espai pel benestar emocional, on crear ceràmica a un ritme pausat i en un entorn ideal. S’aprenen les diferents tècniques de ceràmica – com ara el modelat, les plaques o els esmalts – i es gaudeix de manera senzilla del procés d’elaborar peces úniques.

“Les tres entitats sentíem que hi havia un buit artístic a Martorell. Va ser aleshores quan vam pensar de crear aquest projecte, ja que l’art podia apropar a la gent i fer-la sentir millor”, explica Conxi Rubio, educadora artística d’Artistes Plàstics.

Conxi Rubio, educadora artística

Les persones interessades poden inscriure’s al Club Social Punt de Trobada (c/Verge de la Mercé, 7), a través del correu electrònic lartdecuidarte@gmail.com , al perfil d’Instagram @artdecuidarte o a través del telèfon 676 711 150. Les places són limitades, per majors de 18 anys, i el cost mensual de les activitats és de 10 euros.

Font: Tres entitats engeguen un circuit de benestar emocional a través de l’art