Una quarantena d’alumnes tasta el món laboral amb ‘Anem per feina’ i ‘Odissea’

Categories General

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Martorell, en conveni amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i els centres d’educació secundària del municipi, duu a terme els programes de diversificació curricular: ‘Anem per feina’ i ‘Odissea’. Aquest matí, el Complex Educatiu Torrent de Llops n’ha acollit la cloenda amb l’assistència de l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende.

‘Anem per feina’ és un programa de diversificació curricular dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO dels centres d’educació secundària del municipi. Aquest curs 2022-2023 hi ha participatm el Col·legi La Mercè, IES Joan Oró, IES Pompeu Fabra i IES Maria Canela.

Aquest programa implica per als alumnes una organització curricular i un horari al seu centre de secundària diferent. Dos dies a la setmana durant el curs, els alumnes participants realitzen activitats de caràcter pràctic als centres col·laboradors que els acullen i fan seguiment.

Aquest curs 2022-23 han participat 31 alumnes i 18 centres col·laboradors; tant centres públics del Departament d’Educació com centres municipals de Martorell, i empreses o fundacions d’àmbit privat.

El programa Odissea és també un programa de diversificació curricular però per als alumnes del Centre d’Educació Especial el Pontarró, orientat a afavorir habilitats i dotar d’autonomia en la transició a la vida adulta i apropar-los a l’àmbit laboral des d’una perspectiva de caire funcional i vivencial.

Els alumnes participants, un dia a la setmana, fan les pràctiques presencials en els centres col·laboradors on hi ha una persona encarregada de tutoritzar-los i fer el seguiment amb un acompanyament i orientació permanent de la seva tutora del CEE el Pontarró.

Aquest curs han participat cinc alumnes en cinc centres col·laboradors: Llar d’Infants Les Torretes, Llar d’Infants Pont d’Estels, Ecochelimpio Servicios Integrales, Complex Educatiu de Martorell i CLECE.

“Són dos programes per a que nois i noies que no teniu certesa sobre el vostre futur professional tingueu l’oportunitat de conèixer què hi ha després dels estudis, el món laboral, i poder triar. Heu conegut coses que potser no sabíeu com funcionaven i això ha ajudat a orientar-vos”, ha destacat l’alcalde Xavier Fonollosa en l’acte de cloenda.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Als de 3r d’ESO vull encoratjar-los a seguir amb aquest aprenentatge i als de 4t d’ESO donar-vos les gràcies per participar d’aquest programa, on heu après, heu gaudir i compartit. Acabeu aquesta etapa i s’obre un món de possibilitats. Penseu què us agrada, però és important que continueu formant-vos”, ha expressat la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende.

Soledad Rosende, regidora d’Ensenyament

Aida Amat, responsable de programes de diversificació curricular de la Regidoria d’Ensenyament, ha afegit que ” és un programa on cada any hi ha més alumnes i intentem que cada cop hi hagi més centres perquè puguin escollir realment què els hi agrada. La participació ha estat alta i han acabat gairebé els mateixos que van començar. El programa ha durat tot el curs, des de setembre fins al maig”.

Aida Amat, responsable programes diversificació curricular

L’acte ha clos amb el lliurament de diplomes als alumnes per tal de reconèixer-los el seu esforç i la fotografia de família.

 

Font: Una quarantena d’alumnes tasta el món laboral amb ‘Anem per feina’ i ‘Odissea’