Xavier Fonollosa: “Les persones que es dediquen a la infermeria sempre hi són”

Categories General

Avui celebrem el Dia Mundial de la Infermeria, un dels serveis essencials del nostre sistema sanitari. L’alcalde Xavier Fonollosa ha agraït, un cop més, “l’esforç ingent” de les infermeres i infermers, especialment en aquests moments on la seva tasca diària ha servit per frenar l’epidèmia de coronavirus. Ha subratllat que sempre hi són i que cal recordar cada dia de l’any que el seu paper és fonamental per la bona atenció als pacients.

El Dia Mundial la Infermeria se celebra el 12 de Maig en record al naixement de Florence Nightingale, considerada la mare de la infermeria moderna per crear el primer model conceptual que demostrava la rellevància de les cures d’infermeria. Precisament enguany és una commemoració doble, ja que el 2020 és l’Any de la Infermeria, en honor al segon centenari del naixement de Florence Nightingale.

“Són les que ens animen en els pitjors moments; són les que atenen delicadament, però amb tota la professionalitat als pacients; són, en definitiva, les persones amb qui confiem per tenir cura de la nostra salut en la dificultat, i també en els bons moments, com poden ser els naixements”. “Tot el meu reconeixement i agraïment a les infermeres i infermers pel vostre compromís amb la salut i el benestar de les persones, i per estar sempre al nostre costat”, ha remarcat Fonollosa.

288 persones afectades per coronavirus

A l’Hospital Sant Joan de Déu tenim 25 infectats per coronavirus, dels quals 17 són personal sanitari i 8 són pacients ingressats amb positiu (sis dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 10 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 33 positius, dos a l’Hotel Salut i 228 veïns i veïnes de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu.

En total, 288 persones infectades de coronavirus de les quals 241 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar la mort d’un martorellenc a de les residències de gent gran. S’han donat d’alta set persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.

L’alcalde ha reiterat que “les dades, siguin quines siguin, no ens poden distreure del nostre objectiu de reduir l’epidèmia fins al punt que ens permeti recuperar la normalitat. No podem baixar la guàrdia. És molt important que abans de sortir de casa fem un exercici de prudència. Cal pensar bé com i quan hem de sortir. Recordeu que és molt recomanable sortir amb mascareta, tot i no ser obligatòria, i, sobretot, prudència i seny”.

Font: Xavier Fonollosa: “Les persones que es dediquen a la infermeria sempre hi són”